10:13:00 25.04.2024
Stiri

Vinul roșu, ALIATUL organismului în lupta împotriva cancerului

Știri 11.07.2018 15:20 Vizualizări1692 Autor: Ziarul National
Vinul roșu, ALIATUL organismului în lupta împotriva cancerului Sursa: avantaje.ro


Un pahar de vin roșu, imediat după masă, reprezintă recomandarea multor specialiști în nutriție. Datorită substanțelor pe care le conține, vinul roșu poate îmbunătăți starea de sănătate, cercetările recente arătând că acesta se poate transforma în aliatul organismului în lupta împotriva cancerului.

Consumul moderat de vin roșu poate aduce o mulțime de beneficii organismului. Testele realizate de-a lungul timpului au arătat că această băutură previne apariția bolilor grave și care pot duce la deces prematur. În plus, vinul roșu poate îmbunătăți circulația sângelui, funcționarea creierului și le poate fi de mare ajutor celor care se confruntă cu insomnia sau cu respirația urât mirositoare.

O cercetare lansată în luna februarie a anului trecut sugerează că vinul roșu poate proteja dantura prin distrugerea bacteriilor existente la nivelul cavității bucale.

Vinul roșu, aliatul organismului în lupta împotriva cancerului

Pentru că a devenit o boală răspândită la nivel mondial, cercetătorii s-au concentrat pe descoperirea acelor substanțe care pot contribui la prevenirea cancerului sau chiar au un efect puternic în stoparea dezvoltării acestuia. O serie de teste actuale au scos la iveală că un antioxidant care se găsește în vinul roșu, mai exact resveratrolul, poate preveni cancerul.

Resveratrolul oprește formarea aglomerărilor de proteine care se găsesc în 50% dintre tumori, potrivit dailymail.co.uk. Cu toate că cercetătorii brazilieni care au dezvoltat acest studiu nu au determinat cantitatea exactă de vin roșu ce trebuie consumată pentru a obține cele mai bune rezultate, aceștia sunt de părere că antioxidantul ar putea fi folosit pentru realizarea unor medicamente care să împiedice dezvoltarea tumorilor. Resveratrolul nu se găsește doar în vinul roșu, ci și în afine, arahide, mure, merișor sau struguri roșii.

Oamenii de știință de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro au testat efectele resveratrolului asupra celulelor care duc la apariția cancerului mamar. Concluziile acestora au fost că antioxidantul oprește înmulțirea și răspândirea celulelor cancerului mamar, prevenind dezvoltarea acestei boli.

Deși cercetătorii vorbesc despre beneficiile vinului roșu pentru organism, consumul trebuie să se facă în mod responsabil. O cantitate prea mare poate avea efecte adverse, motiv pentru care este recomandat să nu se consume mai mult de două pahare de vin roșu pe zi.

Sursa: avantaje.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md