/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

5 tehnologii de domeniul fantasticului care vor schimba concepțiile despre dezvoltarea transportului

10 iulie 2018, ora 13:44

1. Mașini zburătoare
Cu mașinile care zboară, s-ar putea să nu mai trebuiască să ne mai confruntăm din nou cu traficul.
Companiile mari, cum ar fi Uber, Boeing și Airbus, dezvoltă în mod activ tehnologia de transport în aer.

2. Hyperloop
Ceea ce implică acum un zbor de 55 de minute și toate problemele de securitate aeroportuară ar putea deveni o călătorie de 30 de minute pornind de la ceea ce va fi în esență o gară.
Hyperloop-ul funcționează pe un sistem asemănător cu un vid. Pasagerii vor călători în vagoane mari cu mai mult de 950 km/h – de două ori mai mare decât viteza celor mai rapide trenuri-glonț de astăzi.

3. Sisteme futuristice de metrou
Construcția metroului și a conceptului futurist al lui Loop face progrese în Los Angeles. Compania a terminat aproape să construiască o primă întindere a unui tunel din oraș care va transporta oamenii în propriile lor autoturisme sau treceri subterane pietonale la viteze de până la 240 km/h. Sistemul de mare viteză va permite oamenilor să ocolească traficul și să ajungă mai repede în oraș.

4. Taxi în timpul dimineții, magazin pop-up de depozitare pe timpul nopții
Viitoarele mașini pe care lumea o să le achiziționeze, ar putea fi chameleoni. Vehiculul e-Palette, produs al conceptului Toyota se poate transforma dintr-un vehicul de pe șosea într-un magazin mobil care vinde mărfuri sau într-un camion de livrare a pachetelor, iar o pizza pentru cină va fi mai aproape de tine.

5. Vehicule cu sisteme automate de pilotare
Progresele majore în ceea ce privește puterea și software-ul de calcul au făcut ca autovehiculele să poată identifica acum obiecte, cum ar fi pietonii, stopurile sau marcajele benzilor, cu o precizie impresionantă. Camerele și radarele colectează tone de date, pe care mașinile de ultimă generație le pot analiza pentru a vă ajuta să planificați un parcurs sigur către destinația dvs.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram