12:00:10 28.03.2024
Stiri

Peste 120 de milioane de lei au ajuns în acest an la producătorii agricoli care au solicitat SUBVENȚII de la stat

Economie 10.07.2018 12:26 Vizualizări1278 Autor: Ziarul National
Peste 120 de milioane de lei au ajuns în acest an la producătorii agricoli care au solicitat SUBVENȚII de la stat privesc.eu


Din luna februarie curent și până în prezent, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat spre plată peste 120 de milioane de lei pentru un număr total de 1 017 dosare.

Cele mai activi fermieri au fost din raioanele Cahul și Edineț. Totodată, cele mai solicitate măsuri din partea producătorilor agricoli rămân a fi pentru procurarea tehnicii și utilajului agricol convențional, dar și pentru construcția caselor de ambalare, frigidere de păstrare a fructelor, strugurilor și legumelor, transmite AIPA.

Începînd cu 1 iulie curent, AIPA a început Campania de recepționare a dosarelor de acordare a subvențiilor în avans, oferite tinerilor și femeilor fermieri, interesați de lansarea și dezvoltarea unei afaceri în sectorul agricol. Statul va oferi o contribuție de 65% din valoarea totală a proiectului propus, iar alte 35% vor constitui contribuția proprie. Vor fi acceptate doar proiectele cu valoare totală ce nu vor depăși un milion de lei.

Prioritate vor avea producătorii agricoli debutanți ce vor lansa afaceri pe următoarele segmente: producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri); înfiinţarea, modernizarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole, pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare.

Valoarea totală a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul 2018 constituie 900 de milioane de lei, dintre care suma disponibilă pentru anul curent, aferentă subvențiilor în avans, constituie 45 de milioane de lei.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md