‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAnaliza condiţiilor meteorologice şi agrometeorologice în perioada 2-8 iulie 2018

Analiza condiţiilor meteorologice şi agrometeorologice în perioada 2-8 iulie 2018

‹ adv ›
‹ adv ›

În decursul săptămânii trecute pe teritoriul ţării s-a semnalat vreme mai caldă ca de obicei. Temperatura medie a aerului a fost mai ridicată față de valorile normei cu 0,5-1,5ºС și a constituit +19,5..+22,0ºС. Temperatura maximă a aerului a urcat în teritoriu până la +33ºС (SM Ceadîr-Lunga). Temperatura minimă a aerului a scăzut până la +8ºС (SM Bălți, Codrii).

Precipitațiile s-au semnalat la sfârșitul săptămânii și au căzut în teritoriu neuniform. Cantitatea lor a constituit în fond 1-10 mm (5-55% din norma săptămânală), cea mai mare cantitate de precipitații au căzut în unele raioane, preponderent din sudul țării – 17-38 mm (100-250% din norma săptămânală). Condițiile meteorologice pe parcursul săptămânii au fost favorabile pentru creșterea și dezvoltarea culturilor agricole.

La culturile de toamnă s-a semnalat coacerea deplină a boabelor. Pe teritoriul țării a început recoltarea în masă a culturilor cerealiere. Condițiile pentru efectuarea recoltării au fost favorabile. La porumb s-a semnalat formarea paniculului, izolat a început înflorirea paniculului și a știuletelui. La semănăturile mai târzii a continuat formarea frunzelor.
Floarea-soarelui se află în faza de înflorire și creștere a capitolului.

La culturile pomicole a continuat creșterea fructelor. La piersic, cais, prun și soiurile timpurii de măr, coacerea și recoltarea roadei. La viţa de vie a continuat creșterea boabelor.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii