‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleDronele - un ajutor sigur și foarte eficient la polenizarea livezilor

Dronele – un ajutor sigur și foarte eficient la polenizarea livezilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Dropcopter, startapul Drone AG din California, a publicat recent rezultatele experienţelor efectuate asupra livezilor de cireş, migdal şi mere ce au fost polenizate cu ajutorul dronelor. Această companie a început cercetările încă din 2015, iar la data de 4 iulie 2018 a prezentat rezultatele celei de-a treia părţi a studiului. Conform datelor, productivitatea livezilor de cireş şi migdal s-a mărit considerabil, scrie east-fruit.com.

FOTO: geniusny.com

Eficacitatea polenizării cu albini depinde de mai mulţi factori naturali, iar utilizând dronele a fost înregistrată o creștere a intensității polenizării de la 25% la 60% pentru plantații de cireșe și migdale. Dronele ar fi o soluţie în timpul vânturilor puternice sau timpului rece, când albinele nu au acces în livezi.

FOTO: fruitnews.ru

Rezultatele prezentate pentru livezile de măr sunt uimitoare, fiind înregistrate recolte mari. Fiziologic, pomii produc mai multe mere decât este necesar, iar cele mai calitative fructe se obţin din primele flori apărute. Polenizarea anume a acestor flori a permis obţinerea fructelor de un calibru mai mare, ce sunt solicitate pe piaţă. La fel, nu vor fi polenizate florile apărute mai târziu, astfel rărirea fructelor nu va mai fi necesară. Utilizând această dronă, fermierul va fi sigur de rezultate şi-şi va mări volumul recoltei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›