Oazu Năntoi: Vrem coaliție pro-europeană în CMC, dar PL întârzie negocierile

La ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău, membrii fracțiunii PPEM-Iurie Leancă au declarat că își doresc o coaliție pro-europeană cu PL, dar, în pofida faptului că ”a trecut o lună după clarificarea definitivă a situației cu alegerea Primarului General [..] până în prezent, nu au avut loc negocieri responsabile pentru crearea unei coaliții de guvernare în CMC”.

”Noi, membrii fracțiunii BE „PPEM-Iurie Leancă”, ne-am așteptat că după primele consultări va urma, în conformitate cu angajamentele asumate de reprezentații PL și Primarul general, activitatea în comun în scopul elaborării unui Program de Guvernare pentru Chișinău pentru următorii patru ani și vor fi partajate domeniile de responsabilitate și stabilite mecanismele de implementare”, a declarat Oazu Năntoi.

Însă, potrivit lui, ”negocierile privind crearea unei coaliții funcționale, transparente și responsabile nu au avut loc”. Fostul candidat la funcția de primar a avertizat PL că fracțiunea PPEM nu-și dorește repetarea unor scenarii de formare a coalițiilor ca în Parlament.

”Ne dorim un acord centrat pe un program de acțiuni concrete, limitate în timp, cu rezultate scontate concrete, acest Acord trebuie să conțină o partajare efectivă a domeniilor de responsabilitate la guvernarea Chișinăului, cu pârghii eficiente de schimbare a lucrurilor, iar combaterea corupției să fie prioritatea noastră nr. 1”, a declarat Năntoi.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.