09:16:33 18.04.2024
Stiri

PD a fost acceptat în grupul social-democraților din cadrul AP OSCE. Sîrbu: „Au fost VOTATE trei amendamente importante la rezoluția de bază cu referire la R. Moldova”

Partide/Comunicate 09.07.2018 18:43 Vizualizări1263 Autor: Ziarul National
PD a fost acceptat în grupul social-democraților din cadrul AP OSCE. Sîrbu: „Au fost VOTATE trei amendamente importante la rezoluția de bază cu referire la R. Moldova”


Partidul Democrat din Moldova (PDM) a fost acceptat astăzi în grupul social-democraților din cadrul Adunării Parlamentare OSCE (SDSP). Anunțul a fost făcut de deputatul Sergiu Sîrbu, care participă la reuniunea organizată în Germania.

„Susținerea grupurilor din aceeași familie politică este cât se poate de benefică în promovarea intereselor țării noastre. Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată PDM. Îi sunt recunoscător pentru sprijin doamnei Doris Barnett, deputat în Bundestag, liderul delegației germane la AP OSCE și al SDSP”, a scris Sîrbu pe pagina sa de facebook.

Deputatul a mai adăugat că în comitetul pentru afaceri politice și securitate al AP OSCE au fost votate astăzi trei amendamente importante la rezoluția de bază cu referire la R. Moldova.

„Se reafirmă necesitatea retragerii complete a tuturor forțelor armate și munițiilor străine de pe teritoriul țării noastre. La fel și nevoia de a transforma actuala misiune de menținere a păcii într-una civilă, internațională. Organizația își reconfirmă întreg sprijinul pentru rezolvarea diferendului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova și a angajamentelor asumate de ambele părți”, spune acesta.

Sergiu Sîrbu subliniază că aprobarea acestor amendamente „are la bază efortul comun al delegațiilor Moldovei, României, SUA, Marii Britanii, Georgiei și Lituaniei”. „Urmează votul în sesiunea plenară și suntem încrezători într-un rezultat pozitiv”, a conchis parlamentarul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md