Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ceban: O echipă de…

VIDEO Ceban: O echipă de voluntari vor traduce în limba rusă informațiile despre activitatea Primăriei

Ion Ceban a declarat în cadrul unei conferințe de presă că își va respecta promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală. Consilierul socialist a informat că începând de astăzi o echipă de voluntari din cadrul partidului vor lucra pentru traducerea în limba rusă a documentelor și informațiilor legate de activitatea Primăriei.

„Pentru a asigura un acces mai larg a locuitorilor capitalei la informațiile ce țin de activitatea Primăriei, vom asigura traducerea tuturor informațiilor importante în limba rusă. Este o necesitate obiectivă reieșind din discuțiile cu cetățenii, care ne informează că se confruntă cu probleme pentru că nu cunosc limba de stat”, a menționat Ion Ceban.

Consilierul PSRM a mai precizat că deși legislația spune clar că ar trebui să fie efectuate traducerile, acest lucru nu se întâmplă: „De astăzi va lucra o echipă de voluntari din cadrul PSRM care nemijlocit vor traduce toate tipurile de informații și vor acorda oricare tip de ajutor cetățenilor care se confruntă cu probleme de ordin lingvistic privind informațiile legate de activitatea Primăriei”.

Ion Ceban a punctat că în același timp este în căutarea soluțiilor pentru traducerea documentelor și a informațiilor și în limba engleză.