Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Câștig de cauză pentru…

VIDEO Câștig de cauză pentru activistul care l-a filmat pe procurorul Dulgheru în timp ce se deplasa cu mașina pe trotuar

Instanța a dat dreptate activistului civic Alexei Dimitrov, cel care a fost sancționat de poliție după ce l-a filmat pe procurorul Ion Dulgheru în timp ce se deplasa cu mașina pe trotuar, iar acuzatorul de stat a depus depus o plângere la poliție pe marginea incidentului. Astăzi, 9 iulie, judecătoarea Maria Frunze a anulat amenda contravențională în mărime de 600 de lei care a fost aplicată de poliție pe numele activistului civic pe motiv că acesta ar fi lovit cu piciorul în mașina acuzatorului de stat și i-ar fi deteriorat portiera. Anterior, instanța a anulat și amenda aplicată lui Alexei Dimitrov pentru că ar fi insultat acuzatorul de stat. Nici procurorul Ion Dulgheru, nici reprezentantul Inspectoratului General al Poliției nu s-a prezentant astăzi în ședința de judecată.

Judecătoarea Maria Frunze a declarat nul procesul-verbal cu privire la contravenție și, respectiv, a decis încetarea procesului contravențional pe numele lui Alexei Dimitrov pe motivul nulității actului.

Procurorul Ion Dulgheru, fost pretendent la şefia Procuraturii Anticorupţie a fost filmat de activistul Alexei Dimitrov în timp ce mergea cu maşina pe trotuarul din apropierea instituţiei în care activa. După ce Dimitrov i-a reproşat acest fapt, procurorul, nervos, l-ar fi lovit, aşa cum se observă din imaginile video surprinse de activist şi postate online, după care a plecat. Incidentul a avut loc la 30 decembrie 2016.

La mai bine de două săptămâni de la incidentul pe care Dimitrov l-a sesizat la poliție, activistul a fost sancționat cu două amenzi contravenționale în mărime de câte 600 de lei fiecare de către polițistul Ion Sârghi de la Sectorul de poliție nr. 1 din Chișinău. Amenzile au fost aplicate în baza plângerii depuse de procurorul Ion Dulghieru la data de 30 decembrie 2016.

Activistul a contestat în instanță ambele sancțiuni contravenționale și a obținut câștig de cauză.

Ziarul de Gardă a făcut anterior portretul procurorului Ion Dulgheru, atunci când acesta a candidat la șefia Procuraturii Anticorupție și a constatat că acesta deţine în proprietate mai multe bunuri de milioane, iar în trecut, a fost cercetat disciplinar din cauza implicării într-un scandal. Fratele acestuia, Andrei, este şi el procuror la Procuratura Râşcani, Chişinău. În decembrie 2014, ZdG scria că familia celor doi procurori construieşte un bloc locativ cu nouă etaje pe str. Constantin Vârnav, Chişinău, bloc amplasat pe un fost teren de joacă, spre nemulţumirea locatarilor din zonă. După acel articol, Comisia Naţională de Integritate (CNI) nu doar că nu s-a autosesizat pentru a investiga averea celor doi procurori care construiesc blocul locativ la câteva sute de metri de casa de milioane a preşedintelui CNI, Anatolie Donciu, dar, contrar legii, nici nu au publicat declaraţia lui Dulgheru cu privire la venituri şi proprietate pe anul 2014. Reprezentanţii CNI nu au putut explica de ce declaraţia de avere a procurorului Dulgheru lipsea pe site-ul www.cni.md.

Recent, ZdG a scris că familia procurorilor Ion şi Andrei Dulgheru, care a ajuns în atenţia opiniei publice după ce a ridicat un bloc cu 10 etaje în cartierul Malina Mică din Chişinău, intenţionează să construiască un spaţiu comercial în centrul capitalei, spre nemulţumirea vecinilor din zonă. Noul imobil este planificat să fie înălţat pe rămăşiţele unui fost apartament la sol, cu suprafaţa de doar 26 metri pătrați, adjudecat de părinţii celor doi procurori în urmă cu aproape trei ani şi demolat ulterior.

Citiți și: