Ani grei de pușcărie pentru autorii omorului unui bărbat, osemintele căruia au fost găsite peste patru ani de la crimă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei indivizi din Telenești au fost condamnați la 16, 17 și, respectiv, 23 de ani de detenție pentru omorul intenționat al unui locuitor al raionului Sîngerei. Procurorii au demonstrat că, inculpații, cu vârstele cuprinse între 29 și 30 de ani, și-au omorât amicul de pahar, după care l-au îngropat pe teritoriul fostei fabrici de cărămidă din orașul Telenești. Crima a avut loc în luna august 2013 însă a fost descoperită peste patru ani de la producerea acesteia.

Victima, în vârstă de 32 de ani, originară din raionul Sîngerei a plecat de acasă în vara anului 2013 și de atunci nu s-a știut locul aflării sale. Totuși, în urma unei înștiințări telefonice la poliție despre comiterea crimei, primite de la fosta concubină a unuia dintre inculpați, au fost depistate și ridicate osemintele victimei.

La scurt timp, suspecții au fost identificați, aceștia fiind prieteni cu victima. S-a stabilit că, fiind sub influența alcoolului între agresori și victimă s-a iscat o ceartă din cauza unei sume de bani. Cearta a generat o bătaie, victima fiind lovită crunt cu pumnii și picioarele până când a rămas fără suflare.

Pentru a ascunde urmele crimei, inculpații au incendiat hainele și obiectele pe care au mai rămas urmele infracțiunii, după care au dus cadavrul bărbatului pe teritoriul fostei fabrici de cărămidă din orașul Telenești, unde l-au îngropat.

De notat că, fosta concubină care a comunicat despre cele întâmplate, a fost amenințată cu moartea în caz că va povesti cuiva despre acest fapt. Ulterior, însă, fiind victima violenței în familie, l-a denunțat pe fostul concubin.

Prin aceeași sentință, instanța a dispus încasarea de la inculpați în beneficiul succesorului victimei a sumei de 260 de mii lei drept prejudiciu moral cauzat prin infracțiune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...