Igor Dodon a plecat în Turcia. Va participa la inaugurarea președintelui Recep Tayyıp Erdoğan

Președintele Igor Dodon a anunțat că efectuează o vizită de lucru în Turcia, unde va participa la inaugurarea președintelui Recep Tayyıp Erdoğan. La ceremonia solemnă vor participa zeci de delegații oficiale conduse de șefi de state, prim-miniștri.

„Cu Republica Turcia ne leagă relații de prietenie foarte bune. Mai mult de două decenii, Guvernul Turciei, prin intermediul Agenției TIKA, acordă Republicii Moldova ajutor esențial în mai multe domenii. Sunt realizate sute de proiecte sociale în mai multe regiuni ale țării și în primul rînd, în UTA Găgăuzia.

De asemenea, în conformitate cu înțelegerile pe care le-am avut cu Președintele Turciei, cu sprijinul Agenției TIKA este realizată reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova”, a menționat Igor Dodon.

În a doua jumătate a lunii august este preconizată ceremonia solemnă de deschidere oficială a sediului Președinției, eveniment la care se așteaptă participarea lui Recep Tayyıp Erdoğan.

La finele lunii iunie, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a câştigat din primul tur scrutinul prezidenţial. Recep Tayyip Erdogan, susţinut de Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP, dreapta/conservator), a obţinut 52,6% din voturi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.