Flashmob în fața Ministerului de Interne: „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”// VIDEO

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM desfășoară luni, astăzi, un flashmob în fața Ministerului Afacerilor Interne, cu genericul: „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”.

Manifestanții s-au adunat pentru a le spune reprezentanților forțelor de ordine că ei sunt umiliți, sunt batjocoriți  și sunt folosiți în scopuri improprii meseriei alese.

Pe caniculă, ore în șir, ei sunt impuși să stea de gardă pentru a apăra proprietățile personale ale unor criminali și sediul PDM, pe când, de fapt, ei au jurat credință poporului pentru apărarea drepturilor constituționale ale acestuia. De facto, ei sunt impuși să apere criminalii și hoții, care într-un stat de drept ar fi stat demult la pușcărie”, se arată în mesajul celor de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM.

Totodată, ei vor să transmită un mesaj forțelor de ordine, în care îi îndeamnă să facă uz de prevederile clare ale Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit acestora, funcţionarul public cu statut special trebuie să execute ordinele legale primite de la superiori. Totodată, el are dreptul să refuze executarea celor care sunt evident ilegale şi să comunice în scris şi motivat superiorului ierarhic astfel de situaţii.

După acțiunea din fața Ministerului Afacerilor Interne, manifestanții se vor îndrepta către Primărie, unde va avea loc ședința săptămânală a serviciilor municipale.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM a fost creată în urma invalidării alegerilor noi ale primarului de Chișinău.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.