Şedinţa a fost condusă de către cel mai în vârstă consilier, Oazu Nantoi, din partea Blocului Electoral „PPEM-Iurie Leancă”.

„Ne dorim o activitate productivă. Mie în calitate de inginer nu-mi plac spectacolele. Sperăm că aici vom avea o atmosferă lucrativă”, a spus în debutul şedinţei Oazu Nantoi.

Mandatele de consilier şi primar general al Chişinăului au fost înmânate de către preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan.

„Vă aduc sincere felicitări. Tot ce veţi face să fie în folosul alegătorilor. Aştept să fie realizate problemele din Chişinău şi promisiunile făcute în campania electorală. Vă urăm un bun început”, a declarat Iurie Ciocan.

Astfel, Partidul Socialiştilor deţine în CMC 19 mandate, Partidul Liberal – 17 mandate, iar Blocul electoral „PPEM – Iurie Leancă” – 6 mandate. Partidul politic „Partidul Nostru” a obţinut 3 mandate, Partidul Comuniştilor – 3 mandate, Partidul Liberal Democrat – 2 mandate, iar Partidul Democrat – 1 mandat.

Lista consilierilor CMC

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova
 
Ion Ceban
Vlad Bătrâncea
Petru Burduja
Larisa Catranici
Adrian Lebedinschi
Andrei Stratan
Tatiana Cuneţchi
Iuri Vitneanski
Gaik Vartanean
Svetlana Popa
Vadim Filipov
Marina Lecarţeva
Petru Corduneanu
Eugenia Ceban
Alexandr Comarov
Maxim Lebedinschi
Alexandr Odinţov
Vitalie Mucan
Silvia Grigoreva
 
Partidul Liberal

 
Dorin Chirtoacă
Veronica Herţa
Mihail Moldovanu
Roman Sofroni
Violeta Crudu
Arcadii Calaraşi
Ion Cebanu
Igor Talmazan
Lucia Caciuc
Marina Lungu
Iurii Topala
Iurie Nastas
Vadim Cojuşneanu
Vasile Petrea
Mihail Ceban
Ion Stratulat
Neofit Josan
 
Blocului Electoral „PPEM-Iurie Leancă”

 
Ala Nemerenco
Ruslan Codreanu
Veaceslav Bulat
Victor Lutenco
Ion Ştefăniţă
 
Partidul Nostru

 
Ilian Caşu
Nicolai Ţîpovici
Panuş Elena
 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova
 
Vasili Chirtoca
Natalia Vîsotina
Ghenadie Botnaru
 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Ghenadie Dumanschi
Adrian Culai

Partidul Democrat
 
Iurie Cazacu

Astăzi au fost constituite inclusiv fracţiunile din cadrul CMC. Este vorba despre fracţiunea Partidului Social în frunte cu Ion Ceban, a Partidului Liberal condusă de Ion Cebanu, a Blocului Electoral „PPEM-Iurie Leancă” al cărei preşedinte este Oazu Nantoi, a Partidului Nostru în frunte cu Elena Panuş şi cea a Partidului Comuniştilor condusă de către Vasili Chirtoca.

În context, secretarul CMC, Valeriu Didenco, a subliniat că funcţiile mai multor consilieri sunt incompatibile cu cea de consilier. Astfel, aceştia au la dispoziţie 30 de zile pentru a lua o decizie, în caz contrar nu vor avea drept de vot.