/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Protest la MAI împotriva măsurilor sporite de protecție a casei lui Vlad Plahotniuc duminica trecuta

missing
07 iulie 2018, ora 16:43

Flashmobul „Apărați poporul, nu uzurpator” a fost anunțat pe o rețea de socializare.

„Venim acolo pentru a le spune reprezentanților forțelor de ordine că ei sunt umiliți, sunt batjocoriți de Jizdani și Cavcaliuci, care-i folosesc în scopuri improprii meseriei alese. Pe caniculă, ore în șir, ei sunt impuși să stea de gardă pentru a apăra proprietățile personale ale unor criminali și sediul PDM, pe când, de fapt, ei au jurat credință poporului pentru apărarea drepturilor constituționale ale acestuia”, se spune pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii evenimentului au transmis un mesaj polițiștilor. „Faceți uz de prevederile clare ale Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, adoptat prin Hotărârea de Guvern Nr. 629 din 08.08.2017, care stipulează la capitolul III. REGLEMENTĂRI SPECIFICE ALE CONDUITEI PROFESIONALE, punctul 9, următoarele:

„Funcţionarul public cu statut special trebuie să execute ordinele legale primite de la superiori. Totodată, el are dreptul să refuze executarea celor care sînt evident ilegale şi să comunice în scris şi motivat superiorului ierarhic astfel de situaţii. Acesta nu poate fi sancţionat sau prejudiciat pentru refuzul de a executa ordinele şi dispoziţiile ilegale”.

Protestul va avea loc la 7.30, iar după, organizatorii anunță că vor merge la sediul Primăriei Chișinău.

Precizăm că anterior ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat pentru Ziarul de Gardă că  dacă ar exista amenințări la adresa liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, s-ar lua o atitudine similară ca în cazul lui Vlad Plahotniuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram