21:59:58 24.04.2024
Stiri

După 2000 de ani s-a aflat ce mâncau Iisus și apostolii ca să poată lua contact cu Divinitatea. Dieta lor era una specială

Știri 07.07.2018 13:30 Vizualizări5384 Autor: Ziarul National
După 2000 de ani s-a aflat ce mâncau Iisus și apostolii ca să poată lua contact cu Divinitatea. Dieta lor era una specială


Deși multă vreme informația a fost ținută secretă, Iisus Hristos și apostolii săi erau vegetarieni. Ocolirea acestui subiect de către fetele bisericești e mai mult decât suspectă deoarece este de notorietate faptul ca sfinții părinti de pe Muntele Athos sunt vegetarieni, ba chiar raw vegani (mănâncă fructe, legume, uleiuri și semințe netratate termic, alimentație identica cu cea a Domnului Iisus și a apostolilor săi!

În (Leviticul 3:17) Dumnezeu ne avertizează: „Aceasta este o lege veșnică pentru urmașii voștri, cu niciun chip să nu mâncați grăsime!”

Această lege e imposibil de respectat daca consumi carne deoarece: Carnea de vita contine 22-30% grasime, cea de porc macra 32% grasime, cea de miel 22% iar cea de pasare intre 14-20% grasime. Stiinta medicala azi recunoaste ca la stocarea moleculelor de grasime saturata, monogliceride, trigliceride, colesterol…colesterolul rau(LDL) este transportat prin artere si se depune in peretii vaselor de sange, facandu-le rigide si ingustandu-le diametrul.

“Am venit sa pun capat sacrificiilor de animale, iar daca voi nu va opriti a mai face sacrificii, mania lui Dumnezeu (legea cauzei si efectului) nu va va lasa in pace.“ Iisus, citat din Epifanie, Fanarionul 03:16.3

“Mila voiesc, iar nu jertfa!” Matei 9:13

Si-i invata si zicea: „Oare nu este scris: „Casa Mea se va chema o casa de rugaciune pentru toate neamurile”? Dar voi ati facut din ea o pestera de talhari.” Marcu 11:17

Cu o interpretare istorica, expertii pot trasa o linie temporala pana in trecut si pot evalua modul in care oamenii traiau in zilele lui Iisus Hristos. Ce este cel mai probabil ca El sa fi mancat? Putem urma exemplul Lui pentru a ne bucura de o sanatate mai buna? Pe ce s-ar baza dieta lui Iisus Hristos?

AJ Jacobs, autorul carti „The Year of Living Biblically„, si Dr. Don Colbert au studiat impreuna biblia pentru a gasi cateva indicii nutritionale despre dieta lui Iisus Hristos.

Cum era hrana lui Iisus diferita de cea din zilele noastre?

Oamenii din perioada in care a trait Iisus Hristos aveau o dieta curata, in mare parte pe baza de vegetale. In acea regiune a lumii, lintea, cerealele integrale, fructele, legumele, curmalele, nucile si pestele erau toate destul de populare. Pentru gustari, unii oameni mancau chiar si lacuste si greieri. Toate aceste alimente aveau o valoare nutritionala corespunzatoare si erau satioase, fara grasimi sau colesterol in exces.

Dieta 6 petale

Multi oameni mancau mare parte din hrana lor cruda, care confera, de asemenea, unele beneficii suplimentare pentru sanatate. Iar mestecatul suplimentar pe care il implica alimentele crude arde calorii suplimentare.

De asemenea, fara frigidere, oamenilor din acea perioada le era mai greu sa manance fripturi mari, coaste sau cantitati masive de carne la fiecare masa a zilei. Prin urmare, este posibil ca Iisus Hristos si apostolii sai sa fi mancat prea putina carne rosie sau carne de pasare.

Mai mult decat atat, AJ Jacobs si Don Colbert cred ca oamenii care au fost contemporani cu Domnul nostru Iisus Hristos aveau o dieta bazata pe vegetale, dar cred si ca organismul nostru a fost conceput pentru o dieta bazata in cea mai mare parte pe alimente vegetale – similare cu ceea ce manca Iisus Hristos.

Dieta biblica

Potrivit unor bloguri specializate pe religia crestina, se stie ca anumite alimente erau consumate de Iisus Hristos. Stim sigur ca El manca pește, deoarece Evanghelia dupa Luca arata ca Mântuitorului i s-a oferit o bucata de peste fript si un fagure de miere.

Alimente pe care Iisus cel mai probabil le-a mancat

Chiar daca Biblia nu spune in mod explicit ca Iisus a mancat anumite alimente, specialistii spun ca putem presupune ca a consumat din aceasta serie deoarece acestea erau specifice zonei geografice in care El a trait: masline, smochine, struguri, miel, leguminoase (linte sau fasole), pepeni galbeni, rodii, curmale, nuci, stafide, lapte, branza, oua, castraveti.

Iar lista de alimente pe care Iisus Hristos le-a mâncat include: peste (chiar si dupa Invierea Sa), paine (chiar si dupa Invierea Sa), miere (foarte probabil), porumb, grâu, vin (probabilitatea este ca acest vin sa nu fi avut deloc alcool sau o concentrație foarte mică de alcool).

Apostolii erau vegetarieni

Petru:

„Traiesc cu paine si masline, pe care eu doar rareori adaug o legumă.” Clementine Omilii XII, 6; rec. VII, 6

Pavel: “Iisus Hristos m-a instruit sa nu consum carne si sa beau nici vin, ci numai paine, apa si fructe, asa incat sa fiu gasit curat atunci cand vrea sa vorbeasca cu mine.” Toledoth Jeschu, Editia Krauss, Berlin 1902, p. 113, Paul

Matei:

“Matei a trait cu seminte, fructe din copaci si legume, fara carne.”

Ioan:

“Ioan niciodata nu a mancat carne” Istoric al Bisericii, Hegesipp conform lui Eusebiu,Istoria Bisericii II 2:3

Iacov:

“Iacov, fratele Domnului, a trait cu seminte si plante si nu s-a atins nici de carne, nici de vin.” Epistulae ad Faustum XXII, 3

Sunt insa mult mai multe texte care confirma acest aspect al alimentatiei avute de Iisus Hristos si apostoli, insa in sprijinul acestor texte sta chiar Biblia!

Si mai e ceva …cum credeti ca Domnul Iisus Hristos ar fi incalcat poruncile si avertismentele Biblice atata vreme cat El a afirmat ca a venit sa intareasca legea, nu sa o slabeasca!

Intr-adevar sunt aspecte mai putin cunoscute precum revolta evreilor din desert in timpul exodului, revolta generata de interdictia de a se consuma carne, interdictie impusa de catre Moise poporului sau.

Moise a fost pus atunci in situatia de a ridica interdictia, …si a ridicat-o! Ca o paralela, Ceausescu era convins ca in Romania consumul de carne e foarte redus datorita constiintei ridicate a poporului si ca urmare a fost depasit de evenimente!

Revenind insa la Moise putem gasi ulterior in Biblie, istoric vorbind, ridicarea interdictiei totale de a consuma carne…(Deuteronomul 12:15) „Cand vei dori sa injunghii vite si sa mananci carne,…sa mananci din ele cum se mananca din caprioara si din cerb” ADICA doar cate putin!

Surse: bzi.ro; feminis.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md