Guvernatorul unui stat american a proclamat anul 2018 drept Anul Centenarului României

Guvernatorul statului Nebraska, Pete Ricketts, a proclamat anul 2018 ca fiind Anul Centenarului României în statul pe care îl conduce. În acest sens, Pete Ricketts a emis o proclamație prin care salută celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918 de către România.

“Statele Unite și România împărtășesc o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce”, se arată în textul proclamației citat de Romaniatv.net.

Documentul menționează legăturile strânse dintre România și statul Nebraska în ceea ce privește comerțul, programele educaționale și antreprenoriatul.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamaţia statului Nebraska, arătând că România este onorată de mesajul guvernatorului Pete Ricketts.

Ambasadorul român a transmis guvernatorului statului Nebraska recunoștința României față de sprijinul acordat de Statele Unite în urmă cu o sută de ani pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, accentuând rolul important pe care președintele Woodrow Wilson l-a jucat prin cele paisprezece puncte ale planului său de instaurare a păcii după încheierea Primului Război Mondial.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.