Valeriu Streleţ nu e Chiril Gaburici! Şi-a publicat singur diplomele de studii

Candidatul la funcţia de prim-ministru Valeriu Streleţ a absolvit cu medalie de argint şcoala medie din satul Țareuca, raionul Rezina, apoi a absolvit Facultatea de Istorie USM, cu media de 9,22, iar acum 10 ani a obţinut şi diploma de licenţă la Academia de Studii Economice cu media generală de 9,34.

Pozele cu diplomele de studii au fost publicate de Valeriu Streleţ pe pagina sa de facebook,motivând că nu vrea „să lăse loc pentru suspiciuni sau supoziții”.

„Pentru a nu lăsa loc pentru careva suspiciuni sau supoziţii, anexez diplomele mele de studii şi un CV mai actualizat. Şcoala medie din satul meu natal (Țareuca, raionul Rezina) am absolvit-o în 1987 cu medalie de argint, fapt pentru care voi rămâne mereu recunoscător profesorilor mei.”, a scris Valeriu Streleţ.

Astfel, din 1987 şi până în 1993 Valeriu Streleţ a fost student la Facultatea de Istorie, la Universitatea de Stat din Moldova, obţinând titlul de istoric, profesor de istorie. Facultatea a absolvit-o cu o medie generală de 9,22.

diploma

Ulterior, din 2002 pana în 2005, Streleţ a studiat la Facultatea de Economie Generala si Drept, unde a luat 9,34. El a fost licențiat în drept, cu specializare – drept în economie.

diploma

Precizările lui Valeriu Streleţ vin după ce fostul premier Chiril Gaburici şi-a dat demisia din cauza scandalului creat în jurul diplomelor studiilor sale. Fostul premier Chiril Gaburici s-a ales şi cu un dosar penal pentru uz de fals și uz de acte false. Asta după ce expertiza Ministerului Afacerilor Interne privind diploma de studii a fostului prim-ministru ar fi arătat că diploma acestuia este falsă.

Ulterior, dosarul penal privind diploma de studii a fostului premier Chiril Gaburici a fost clasat, din motivul expirării termenului de prescripție privind tragerea la răspundere penală.

Strelet a fost desemnat candidat la funcţia de prim-ministru după ce candidatura Maiei Sandu nu a fost acceptata de PD si PL.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.