/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ce spune consilierul prezidențial și organizatorii protestului „Prânz acolo unde trebuia să fie un președinte!”

06 iulie 2018, ora 17:49

„Prânz acolo unde trebuia să fie un președinte!”, așa a fost numit protestul de astăzi al grupului “Occupy Guguță” în care oamenii și-au exprimat indignarea față de acțiunile președintelui, Igor Dodon. Manifestanții au adus două prăjituri, au întins câteva covorașe pe jos și au luat, simbolic, prânzul.

“Am mâncat cake, am făcut o mică acțiune de protest, i-am adus domnului Dodon pârghii pentru că se plânge că atribuțiile lui înzestrate în calitate de președinte nu sunt suficiente pentru a-și îndeplini serviciul și noi suntem aici ca să-l ajutăm”.

“Să se plângă mai puțin și să facă mai mult. Să se intereseze mai mult de problemele oamenilor decât de rating sau alte chestii pe care el se axează”.

“A promis în primul rând ca să se ocupe cu furtul miliardului și are peste un an, a găsit măcar ceva din el”.

După ce au luat masa, organizatorii au organizat și un briefing de presă.

“Aici ar fi trebuit să fie președintele și aici ar fi trebuit să fie președinția care conform Constituției are o mulțime de prerogative. Noi le-am scris acolo”, a spus Vitalie Sprânceană, activist civic.

De cealaltă parte, consilierul prezidențial, Maxim Lebedinschi, a declarat că protestul este o formă de vagabondaj politic pe străzile din Chișinăului.

“Cei care au fost astăzi în fața Președinției au tolerat încălcările legislației electorale, apoi s-au victimizat politic și au consumat în zadar niște proteste fără finalitate”, a declarat Maxim Lebedinschi, consilier prezidențial.

Protestul a fost organizat de grupul creat pe Facebook “Occupy Guguță”, pentru a proteja demolarea cafenelei Guguță din Grădina Publică Ștefan cel Mare. Astfel de acțiuni vor continua, iar ideile sunt propuse și discutate între membrii comunității.

Reporter: Carolina Bețivu
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram