Vlad Plahotniuc despre rezoluția PE: Această rezoluție, creată de Maia Sandu și Andrei Năstase, nu-și va atinge scopul cinic

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a criticat rezoluția adoptată de Parlamentul European prin care s-a cerut suspendarea asistenței macrofinanciare și bugetare pentru Republica Moldova.

„Prin votul de ieri din Parlamentul European s-a dat semnalul că cetățenii moldoveni nu sunt tratați în mod egal, ci strict pe criterii politice, în funcție de ce vor liderii unor partide politice. Este o abordare nedreaptă și discriminatorie”, a declarat liderul PDM Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal de la partid.

Totodată, liderul democrat a precizat că formațiunea pe care o conduce rămâne deplin angajat în procesul de reforme și implementare a bunelor practici occidentale în țara noastră, indiferent de ce jocuri politice se vor face în continuare”.

Astfel, președintele PDM a spus că actuala guvernare a îndeplinit cu succes toate angajamentele asumate în raport cu Uniunea Europeană. Însă un grup parlamentar din Parlamentul European, care susține politic unele partide de opoziție de la noi, a decis că nu contează că moldovenii au îndurat reforme grele în ultimii ani, ei trebuie să sufere mai departe doar pentru ca PAS si PDA să aibă beneficii electorale în viitoarele alegeri”, a spus politicianul.

Potrivit lui, sunt oameni la Bruxelles, care țin cu adevărat la Moldova: de la comisari europeni și până la alți funcționari importanți, care au criticat aspru conținutul rezoluției.

 În realitate, această rezoluție, creată de Maia Sandu și Andrei Năstate împotriva moldovenilor, nu-și va atinge scopul cinic pe care aceștia l-au vizat, acela ca cetățenii să sufere financiar de pe urma ei. Rezoluția are doar un efect politic, însă financiar nu va produce efecte, deoarece creșterea economică înregistrată de Guvern va permite ca toate proiectele să fie continuate și chiar să fie lansate unele noi în acest an”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

În context președintele PDM a spus că reformele aflate în implementare vor fi duse la bun sfârșit, dar vor fi prioritizate, reieșind din nevoile principale ale cetățenilor.

Parlamentul European a adoptat ieri o rezoluție privind R.Moldova. În rezoluția adoptată cu majoritatea voturilor, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene (executivul european) să suspende plata oricărei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro pentru Moldova.

De asemenea, Parlamentul European a solicitat Comisiei să suspende sprijinul bugetar pentru Moldova, utilizând precedentul din iulie 2015, când o astfel de suspendare a avut loc în urma crizei bancare.

Liderul Platformei DA, Andrei Nastase, liderul PAS, Maia Sandu și președintele PLDM, Viorel Cibotaru au salutat ieri de la Strasbourg, rezoluția adoptată de Parlamentul European privind R. Moldova, declarând că prin acest document europarlamentarii își exprimă solidaritate cu cetățenii R. Moldova votul cărora a fost furat.

De asemenea, ei au spus că rezoluția este o sentință grea dată guvernării, dar nu și cetățenilor R. Moldova, fiind un mesaj foarte puternic pentru sprijinul țării noastre.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.