Șor a dat în exploatare încă o curte modernizată din orașul Orhei

  1. La Orhei, „Operațiunea Curtea” ia amploare, astfel încât locatarii mai multor blocuri multietajate se pot bucura de o priveliște frumoasă în preajma caselor lor, unde pot beneficia de spații de odihnă și relaxare amenajate pentru toate categoriile de vârstă. Programul a fost lansat recent de primarul de Orhei Ilan Șor, care dorește ca și prin acest mod să îmbunătățească nivelul de calitate a vieții orheienilor.

Astfel, în cadrul programului de infrastructură locală “Operațiunea Curtea”, au fost reparate capital și modernizate curțile adiacente blocurilor de apartamente de pe adresele: Sadoveanu 3, Sadoveanu 34, Ștefan cel Mare 6, Ștefan cel Mare 6A, 1 Mai 55 precum și 1 Mai 57.

Lucrări de construcție au durat câteva săptămâni, iar după finisarea acestora curțile blocurilor s-au transformat în adevărate oaze pentru odihnă. Au fost replantate gazoanele și răzoare cu flori, au fost sădiți arbori și arbuști. Pentru copii au fost instalate terenuri de joacă, iar pentru odihna persoanelor în etate au fost amenajate zone liniștite, umbroase și verzi. Totodată au fost instalate și renovate peste 20 de bănci.

Pentru realizarea acestor lucrări au fost utilizate 270 de tone de asfalt pe o suprafață totală de 3.500 de metri pătrați. Au fost instalate 280 de metri de trotuar nou. Au fost construite parcări noi cu o suprafață totală de 420 de metri pătrați, au fost echipate locuri speciale pentru curățarea covoarelor și uscarea hainelor.  La toate lucrările sunt utilizate materiale de construcție de calitate, iar proiectul este finanțat din mijloace financiare proprii.

Modernizarea capitală a curților rezidențiale ale blocurilor de apartamente din Orhei a început cu aproximativ o lună în urmă, imediat după darea în exploatare a primei curți reparate. Potrivit planurilor primarului Ilan Șor, care supraveghează personal cursul programului “Operațiunea Curtea”, toate curțile clădirilor înalte din oraș vor fi transformate. „Îmbunătățirea vieții cetățenilor ar trebui să înceapă imediat odată cu ieșirea din casă, iar fiecare locuitor merită condiții moderne de viață și de odihnă”, consideră Ilan Șor.

Amintim că programul „Operațiunea Curtea” este doar unul din proiectele de infrastructură și sociale pe care le realizează Ilan Șor la Orhei. Echipa sa implementează cu succes programe și proiecte precum reparații capitale ale drumurilor și trotuarelor, reamenajarea și crearea de noi zone de parc și de agrement, iluminarea completă a străzilor orașului și a curților pe timp de noapte, îmbunătățirea siguranței trecerilor pietonale.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.