11:49:18 29.03.2024
Stiri

EXCLUSIV // Directorul Executiv al FMI: „Sistarea finanțării europene nu va afecta economia Moldovei”

Politică 05.07.2018 18:31 Vizualizări6220 Autor: Ziarul National
EXCLUSIV // Directorul Executiv al FMI: „Sistarea finanțării europene nu va afecta economia Moldovei”


Directorul executiv de la Fondul Monetar Internațional (FMI) spune că nu vede o problemă în faptul că Parlamentul European (PE) a chemat Comisia Europeană să întrerupă alocarea asistenței macrofinanciare R. Moldova. Anthony De Lannoy afirmă că Rezoluția PE vine într-un context de creștere economică a țării, cu venituri fiscale și rezerve bancare peste așteptări.

„Cred că autoritățile moldovene au dreptate atunci când afirmă că se pot descurca fără banii de la Uniune Europeană: defalcările la buget sunt relativ mari, la fel ca și rezervele externe ale Băncii Naționale a Moldovei. Astfel, nu văd apariția problemelor în viitorul apropiat. Nu voi comenta decizia UE de a stopa temporar plata, deoarece această decizie este bazată pe o condiționalitate politică. În ce privește FMI, acesta niciodată va pune condiționalități politice pentru că noi considerăm important să ne concentrăm pe aspectele economice”, a declarat Anthony De Lannoy, într-un interviu pentru Ziarul Național.

„Ceea ce e important să subliniem este însă că UE nu a anulat susținerea Moldovei, ei au declarat clar că au nevoie de mai multe informații cu privire la decizia judecătorească privind alegerile locale. Și până obțin aceste clarificări, ei au suspendat temporar alocarea fondurilor”, a precizat oficialul FMI.

Anthony De Lannoy, care este responsabil și de R. Moldova în cadrul board-ului FMI, se află la Chișinău pentru a discută cu autoritățile despre acțiunile de până și după alegerile parlamentare. El a adus aprecieri modului în care guvernarea de la Chișinău a înțeles să realizeze programul cu FMI, spunând că e vorba de o „supra-performanță”.

Interviul integral va fi publicat vineri dimineață.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md