08:53:32 29.03.2024
Stiri

Procedura de înmatriculare a mașinilor din Transnistria, aprobată de Guvernul de la Chișinău: Numere neutre de la 1 septembrie

Economie 05.07.2018 16:11 Vizualizări3107 Autor: Ziarul National
Procedura de înmatriculare a mașinilor din Transnistria, aprobată de Guvernul de la Chișinău: Numere neutre de la 1 septembrie


Înmatricularea mijloacelor de transport din Transnistria va fi efectuată de către reprezentanții Agenției Servicii Publice în puncte specializate, amplasate în orașele Râbniţa și Tiraspol, în baza documentelor confirmative ce atestă domiciliul persoanei și dreptul de proprietate, însoțite de o declarație scrisă pe propria răspundere a solicitantului cu privire la veridicitatea informațiilor furnizate.

Procedura de înmatriculare a mașinilor din Transnistria a fost aprobată ieri de Guvernul de la Chișinău, în scopul realizării Deciziei protocolare „Cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană care nu desfășoară activități comerciale”, semnată pe 24 aprilie 2018 la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Astfel, autoturismele și remorcile atașate la acestea, motocicletele, mopedele și bicicletele cu motor auxiliar, aflate în proprietatea persoanelor fizice cu domiciliu permanent în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și din municipiul Bender și a unor categorii de persoane juridice vor obține plăcuțe și certificate de înmatriculare de model neutru, fără achitarea drepturilor de import și a plăților obligatorii stabilite conform Legii Fondului de susținere a populației, cu prezentarea obligatorie a actelor vamale.

Dotarea cu plăcuțe neutre va permite accesul acestor autovehicule în traficul rutier internațional, iar pentru a evita situațiile de abuz și de eschivare de la plata drepturilor de import aferente mijloacelor de transport introduse în Republica Moldova, proiectul de lege prevede interzicerea circulației pe drumurile naționale a mijloacelor de transport înregistrate în baza legii respective și care sunt conduse de către persoane care au domiciliu într-o altă localitate decât în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Noul mecanismul de înmatriculare a mașinilor din Transnistria urmează a fi pus în aplicare de la 1 septembrie 2018. Autoritățile Republicii Moldova susțin că, astfel, vor soluționa problema autovehiculelor din regiunea transnistreană ce se deplasează peste hotarele țării, cu racordarea treptată a acestora la exigențele naționale și internaționale în domeniu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md