Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Flashmob în fața Parlamentului.…

VIDEO Flashmob în fața Parlamentului. Protestatar către Ghimpu: „Eu am rupt cămașa pentru tine. Voi ne-ați trădat!”

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM, inițiată de liderii opoziției, președinta PAS Maia Sandu, liderul PPDA Andrei Năstase și președintele PLDM Viorel Cibotaru, organizează un flashmob în fața Parlamentului de la Chișinău. Aceștia cer deputaților să îndeplinească cele trei revendicări menționate în Rezoluția adoptată la 1 iulie 2018 de în cadrul protestului din Piața Marii Adunări Naționale.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM cere deputaților:

  •  validarea alegerilor;
  • anularea sistemului mixt;
  • demisia și urmărirea penală a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor.

Cei trei politicieni, Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotaru, au efectuat la începutul săptămânii curente o vizită la Strasbourg, acolo unde s-au întâlnit cu mai mulți oficiali europeni pentru a le transmite Rezoluția adoptată de protestatari la 1 iulie.

10.00. Protestatarii continuă să scandeze: „Hoții!”

9.25. În fața Parlamentului se strigă: „Plahotniuc nu uita, pușcăria-i casa ta!”, „Candu, afară!”

9.20. Protestatarii scandează: „Candu, demisia!”,  „Jos, Parlamentul!”.

9.15. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a ieșit în fața protestatarilor care strigă „Jos mafia”. Acesta a fost întâmpinat cu replicile: „Ghimpu, trădător!”, „Iuda”. „Eu am rupt cămașa pentru tine. Voi ne-ați trădat!”, a replicat unul dintre protestatari liderului PL. La rândul său, Mihai Ghimpu a declarat că liderii opoziției „vor puterea doar pentru a se răzbuna”, iar „sărmana lume crede că este adevărul”.

„Nu am votat acest vot mixt”, a mai declarat Mihai Ghimpu, invocând că acuzațiile care i se aduc sunt dovada că „cetățeni sunt amăgiți și manipulați”.

Întrebat de presă cine se face vinovat de faptul că UE a suspendat acordarea primei tranșe din asistența macrofinanciară, Gimpul a declarat: „în primul rând, Plahotniuc și guvernarea”.