Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PAS cheamă cetățenii la Parlament…

PAS cheamă cetățenii la Parlament pentru a cere deputaților să îndeplinească revendicările Rezoluției din 1 iulie

Partidul Acțiune și Solidaritate invită cetățenii să participe la o manifestație în fața Parlamentului pentru a cere deputaților să îndeplinească cele trei revendicări menționate în Rezoluție adoptată la protestul din 1 iulie.

Manifestația este programată pentru 5 iulie, ora 09.00, înainte de ședința Parlamentului și este organizată pentru a cere legislativului să îndeplinească următoarele revendicări:
– validarea alegerilor;
– anularea sistemului mixt;
– demisia și urmărirea penală a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor.

Președinta PAS, Maia Sandu, liderul PPDA, Andrei Năstase și președintele PLDM, Viorel Cibotaru, s-au întâlnit pe 3 iulie, la Strasbourg, cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Liderii celor trei partide de opoziție i-au transmis oficialului european Rezoluția protestului din 1 iulie 2018, organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”.

Tot pe parcursul zilei de 5 iulie, în plenul Parlamentului European vor avea loc dezbateri referitor la situația din Republica Moldova. În acest sens, au fost pregătite șase versiuni de rezoluție prin care europarlamentarii își arată îngrijorarea față de anularea rezultatelor alegerilor și deteriorarea statului de drept. Toate versiunile rezoluției, cu excepția uneia, precizează aspecte cu referire la asistența macrofinanciară.