Austria va efectua controale la granița sa cu Italia cât timp va deține președinția UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Austria va începe săptămâna viitoare să efectueze controale temporare la un punct important de trecere a frontierei sale cu Italia, ca urmare a sporirii securității în timpul președinției austriece a Uniunii Europene, a anunțat miercuri Ministerul de Interne de la Viena, citat de agenția dpa.

Controalele vor fi efectuate la punctul de tranzit Brenner, cea mai aglomerată rută din Munţii Alpi. Peste 2,2 milioane de camioane au trecut prin Brenner în 2017.

Măsurile sunt planificate pentru 9-13 iulie, când Austria găzduieşte reuniunea miniştrilor de interne ai UE la Innsbruck, şi pe 17-21 septembrie, când liderii UE se întrunesc la un summit informal în Salzburg.

Demersul nu intervine ca o reacţie la planurile Germaniei pentru controale la graniţa sa cu Austria, ci a fost prevăzut de mult timp, potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a avertizat marţi că Austria va începe să efectueze controale la graniţa sa de sud cu Slovenia şi Italia, odată ce Germania îşi pune planul în aplicare, pentru a evita acumularea de migranţi blocaţi pe teritoriul austriac.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...