05:25:38 20.04.2024
Stiri

Bancherii de pe ambele maluri ale Prutului se reunesc la Chișinău pentru a găsi idei de dezvoltare a businessului din R. Moldova

Economie 04.07.2018 15:19 Vizualizări1629 Autor: Ziarul National
Bancherii de pe ambele maluri ale Prutului se reunesc la Chișinău pentru a găsi idei de dezvoltare a businessului din R. Moldova zf.ro


„Ziarul Financiar” va organiza, pe 12 iulie curent, la Chişinău conferinţa „Republica Moldova – România. Investiţii, comerţ, finanţare”, prin care vrea să aducă la aceeaşi masă antreprenori, bancheri, economişti, manageri din România şi Republica Moldova pentru a găsi împreună cele mai bune idei pentru creşterea economică, dar şi dezvoltarea culturii antreprenoriale şi de business peste Prut.

Conferinţa, organizată cu sprijinul Băncii Transilvania şi Victoriabank, este prima iniţiativă de acest tip dedicată parteneriatelor de business dintre companiile din cele două ţări şi vine în contextul în care Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru antreprenorii români.

Companii româneşti puternice precum Arabesque (bricolaj), Betty Ice ( îngheţată), Ion Moş (condimente), Preţuri pentru Tine (retail de îmbrăcăminte), Teraplast (tâmplărie PVC) sunt doar câteva exemple de businessuri româneşti care s-au extins în Republica Moldova. În plus, franciza lanţului de restaurante KFC din Republica Moldova este deţinută de aceiaşi antreprenori care contro­lează businessul din România, Nicolae Badea, Lucian Vlad şi Radu Dimofte.

De asemenea, conform celor mai recente date disponibile, franciza McDonald’s din Republica Moldova este deţinută de omul de afaceri român Ilie Năstase. Totodată, Ministerul Sănătăţii, acţionarul majoritar al Antibiotice Iaşi, principalul producător de medicamente generice din România, a decis ca societatea să îşi deschidă reprezentanţă în Republica Moldova. În domeniul bancar, Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active, a devenit în acest an acţionar al Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Re­publica Moldova şi a treia în funcţie de active.

Exemple de companii româneşti care au intrat în Republica Moldova:
  • Teraplast, cel mai mare procesator de PVC l Betty Ice, cel mai mare producător de îngheţată
  • Arabesque, unul dintre cei mai mari retaileri de bricolaj
  • Preţuri Pentru Tine, unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte
  • Ion Moş,unul dintre cei mai mari producători de condimente
  • Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii, una dintre cele mai importante case de avocatură
  • Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă după active

Citiți tot articolul AICI.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md