Johannes Hahn spune că nu a fost suspendat transferul primei tranșe a asistenței microfinanciare din partea UE

Decizia privind transferul primei tranșe a asistenței macrofinanciare europene sau suspendarea acesteia nu sunt luate. Declarația a fost făcută de către Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere la întrevederea cu prim-ministrul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Adrian Candu, anunță serviciul de presă al Executivului.

Potrivit oficialului european, situația este “prea fierbinte acum și neclară pentru a lua astfel de decizii și urmează a fi analizată la calm pentru că are multe semne de întrebare”.

În contextul situației create după invalidarea alegerilor din Chișinău, Prim-ministrul Filip a informat interlocutorul despre crearea unui grup de lucru cu participarea reprezentanţilor Guvernului şi ai Parlamentului pentru examinarea legislaţiei electorale şi eliminarea lacunelor care au permis crearea situaţiei curente. Grupul va examina experienţa relevantă din alte state europene şi va beneficia de sprijinul şi expertiza Consiliului Europei. Premierul Pavel Filip l-a asigurat pe oficialul european că UE va fi informată cu regularitate despre soluţiile care vor fi discutate în cadrul grupului de lucru.

De asemenea, la întrevedere s-a discutat despre stadiul actual al relațiilor Republica Molova-Uniunea Europeană, reformele din sectorul justiției și programele de suport bugetar și de asistență pentru țara noastră.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.