Dotarea polițiștilor cu uniforme: Până la finele anului vor fi echipați 4.000 de polițiști

IGP a anunțat astăzi că, până la sfârșitul anului 2018, va fi finalizată dotarea polițiștilor cu uniforme. Astfel, în urma licitațiilor vor fi procurate circa 4000 de uniforme noi. Acestea vor fi achiziționate în două tranșe, prima -în luna septembrie, iar a doua la sfârșitul lunii noiembrie.

Astăzi, 3 iulie, în incinta Inspectoratului General al Poliţiei a avut loc o şedinţă de lucru în cadrul căreia au fost prezentate și evaluate uniformele și încălțămintea de echipare a polițiștilor.

Gheorghe Cavcaliuc. șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, a menționat că, până la sfârșitul anului 2018 vor fi echipați aproximativ 4.000 de polițiști cu uniforme de serviciu, încălțăminte și echipament special din majoritatea serviciilor cum ar fi: inspectori de sector, inspectori de patrulare, angajați ai Brigăzii de poliție cu destinație special ”Fulger”, angajați ai subdiviziunilor de escortă, polițiști din cadrul Biroului de reacționare operativă și alții.

Totodată, primii 1000 de polițiști vor primi uniforma de serviciu și echipamentul special deja în luna septembrie a acestui an.

Uniformele vor fi livrate de 4 agenți economici care au câștigat licitația.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.