03:36:14 29.03.2024
Stiri

De ce erau mobilizați mulți polițiști la sediul PD? „Se uită că exact această poliție apăra recent concetățenii noștri, care erau bombardați cu ouă de ,,pochi” și babe îmbrobodite”

Social 03.07.2018 19:20 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
De ce erau mobilizați mulți polițiști la sediul PD? „Se uită că exact această poliție apăra recent concetățenii noștri, care erau bombardați cu ouă de ,,pochi” și babe îmbrobodite” facebook


Mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și o parte a presei au criticat conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru faptul că au mobilizat mai mulți polițiști la sediul Partidului Democrat în cadrul protestului din 1 iunie.

Întrebarea principală era de ce Poliția, plătită din bani publici, apără un singur cetățean - pe Vlad Plahotniuc, iar pozele surprinse la fața locului arătau cordoane întregi de oameni ai legii echipați cu căști și scuturi.

Bloggerul Denis Rusu amintește că aceiași polițiști au procedat la fel în cadrul marșurilor „Fără frică”.

„Cred că nu este nevoie să explic faptul că poliția va apăra fiecare cetățean și proprietatea acestuia dacă se cunoaște că există zonă de risc. Această mobilizare a poliției îmi amintește de marșurile „Fără Frică” ale comunității LGBT. Atunci când la protestele PAS-PDA se strigă că poliția e împotriva cetățenilor, se uită de faptul că exact această poliție apăra recent concetățenii noștri, care erau bombardați cu ouă de „pochi” și babe îmbrobodite, cu icoane în mâini”, scrie acesta într-un material publicat pe vox.publika.md.

Potrivit sursei citate, la marșurile respective erau sute de participanți, iar numărul polițiștilor implicați în asigurarea ordinii publice era și mai mare.

Acesta a anexat și imagini video prin care vrea să demonstreze că poliția a acționat în ambele cazuri la fel. „Privind la mascații cu scuturi în mână am impresia că se apără câteva zeci de președinți de țară, dar nu cetățeni simpli, mai ales că „dușmanii” lor sunt niște femei de vârsta a treia”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md