/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Victoria Țariova, prezentatoare meteo: Oamenii din domeniul jurnalismului, artiştii sau oameni ai culturii nu ar trebuie să sufere de „boala grandomaniei”

missing
03 iulie 2018, ora 19:55

TV8.md: Un an de TV8. Cum a fost pentru tine?

Victoria Țariova, prezentatoare meteo: A fost un an plin de griji şi momente emoţionante. Am văzut cum se construieşte studioul şi cât efort s-a depus în crearea noului post de televiziune. Cred că, pentru fiecare dintre noi, cei care au fost martorii acestor schimbări, cei care au avut răbdare şi încredere – a fost un pas spre un post nou – postul TV8. Iar pentru mine, acest an a fost unul deosebit, căci anume la TV8 am devenit prezentatoare a prognozei meteo. Nu pot reda în cuvinte acele emoţii, în special, în momentul când am auzit: „Atenţie, începem”. E un început de cale, căci pentru a-mi îndeplini munca ca un profesionist trebuie să muncesc asupra procesului de pregătire, lucrul cu textul, cu camera şi lucrul asupra mimicii. Mulţumesc din nou persoanelor ce mă ajută şi care cred în mine – e o responsabilitate enorm şi sper că-mi va reuşi!

TV8.md: De ce toate prezentatoarele prognozei meteo sunt atât de frumoase?

Victoria Țariova, prezentatoare meteo: Consider că, pe lângă aspectul fizic ar trebui să existe calităţi ca: coerenţa în vorbire şi exprimare corectă din punct de vedere gramatical – acest lucru reprezintă baza acestei profesii. Capacitatea de a te concentra în momentul potrivit şi de a putea capta atenţia telespectatorilor. Toate prezentatoarele postului nostru sunt frumoase.

TV8.md: Fac prietenii glume în cazul în care prognoza meteo nu coincide? Te întreabă care va fi prognoza meteo?

Victoria Țariova, prezentatoare meteo: În cea mai mare parte, sunt întrebată care va fi prognoza meteo. În special dacă urmează să meargă la vreun eveniment, ca de exemplu, o zi de naştere organizată în aer liber sau nuntă. Dar se întâmplă să-mi spună în glumă că am promis una, iar afara e cu totul altceva. La început, încercam să explic tuturor că nu suntem noi cei care întocmim prognoza meteo, noi doar prezentăm datele spectatorului. E firesc să existe diferenţe, dar, după cum ştim „Natura e frumoasă în toate stările ei”. De aceea, de fiecare dată, după posibilitate, încurajez oamenii să se bucure atât de soare, cât şi de ploaie.

TV8.md: Când mergi în vacanța ții cont de condițiile climaterice ale țării pe care o alegi?

Victoria Țariova, prezentatoare meteo: Sunt totalmente dependentă de razele soarelui. Probabil, razele soarelui este cel mai bun antidepresiv natural. Atunci când aleg destinaţia pentru vacanţă, pe primul loc este – marea, ţările calde. Doar în aceste locuri adun forţe, mă odihnesc, după care apare dorinţa de a merge în excursie, de a cunoaşte modul de trai al localnicilor, de a gusta din bucatele tradiţionale şi de a vizita atracţiile turistice. Anume în acest moment atrag atenţie asupra climei din ţară ce urmează să o vizitez, ca plimbarea prin soare sau ploaie să nu-mi pună sănătatea în pericol.

TV8.md: Cum faci sport? De plăcere sau de nevoie?

Victoria Țariova, prezentatoare meteo: Îmi place mult să fac sport. Datorită lui mă menţin în formă, în acelaşi timp, păstrându-mi sănătatea. Recunosc, uneori mi-e lene să merg la sală, dar odată ajunsă acolo încep antrenamentul şi totul se schimbă. După terminarea antrenamentului mă laud că totuşi am mers. Odată cu practicarea sportului încerc să am şi o alimentaţie corectă. Micul dejun e obligatoriu, însă se întâmplă să sar peste celelalte mese ale zilei din cauza regimului de muncă, dar încerc să iau mici gustări alcătuite din fructe sau legume. Îndemn toată să facă sport, căci rezultatul nu se va lăsa aşteptat!

TV8.md: Ştiu că eşti actriţă. Cât de mult îţi ajută acest lucru în televiziune?

Victoria Țariova, prezentatoare meteo: Nu am studii superioare în domeniul actoriei. Din păcate, în ţara noastră, nu ai cum să trăieşti din salariu de actor, însă sufletul mereu tinde spre scenă. Am absolvit liceul teoretic teatral. Studiile în incinta acestui liceu m-au ajutat mult în profesia mea actuală, cea de prezentatoare. Pe lângă disciplinele de cultură generală, am studiat arta vorbirii, actoria. Zilnic făceam exerciţii de vorbire, dezvoltam aparatul vocal, citeam texte, stabileam intonaţia corectă în propoziţie, făceam exerciţii pentru coardele vocale, învăţam ce e disciplina şi responsabilitatea – acum mă bucur de rezultatele efortului depus cândva.

TV8.md: Cum reacţionezi când eşti recunoscută în stradă?

Victoria Țariova, prezentatoare meteo: De fapt, atunci când am început să prezint prognoza meteo, nu m-am gândit nicio clipă la faptul că voi fi recunoscută. Voiam să fac acest lucru doar din plăcere de a sta zilnic în faţa camerei de filmat. S-a întâmplat să fiu recunoscută şi acest lucru m-a luat prin surprindere. Sigur că e plăcut, dar nu acesta mi-a fost scopul apărând pe micile ecrane. Consider că, oamenii din domeniul jurnalismului, artiştii sau oameni ai culturii nu ar trebuie să sufere de „boala grandomaniei”. Uneori, un om foarte cunoscut poate fi şi foarte modest.

TV8.md: Care e prognoza ta, cum va fi TV8 peste un an?

Victoria Țariova, prezentatoare meteo: Aş vrea să urez prosperitate postului TV8, o echipă puternică şi unită care se va susţine în tot ceea ce face. Aş vrea să ne vedem printre cele trei cele mai bune şi puternice posturi de televiziune. Din campaniile anterioare ne-am convins că postul TV8 este un post liber şi echidistant, ceea ce e cu adevărat îmbucurător. Sper să avem în grilă multe emisiuni noi din diferite domenii, atât politic, social, divertisment care vor bucura spectatorii de la mic la mare. Oamenii care vor tinde să facă parte din echipa noastră vor creşte pe plan profesional, astfel dezvoltând şi îmbunătăţind postul TV8. Mulţumesc, încă o dată, celor ce muncesc zilnic, depun efort şi suflet pentru ca calitatea emisiunilor şi a buletinelor informative să fie la cel mai înalt nivel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram