Streleț și-a anunțat prioritățile; Își dorește ca Maia Sandu să fie în Guvern

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Restabilirea relațiilor cu partenerii de dezvoltare și cooptarea unei misiuni europene în justiție, sunt două dintre prioritățile prim-vicepreședintelui PLDM Valeriu Streleț, candidat desemnat la funcția de prim-ministru.

Potrivit acestuia, prioritățile sale, dar și programul de guvernare, se vor axa pe acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană 3.

„Restabilirea relațiilor cu partenerii de dezvoltare, iar în acest sens una dintre primele acțiuni va fi demersul către FMI pentru delegarea unei misiuni în Republica Moldova și restabilirea unui acord. Un alt aspect va viza cooperarea cu partenerii europeni pentru o activitate eficientă a misiunii europene pentru justiție, care e vital necesară pentru a reseta o serie de instituții, care trebuie să fie eficiente și funcționale”, a declarat Valeriu Streleț luni, după ce a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru, precizând că acestea sunt prioritățile sale de bază.

De asemenea, Streleț își stabilește ca obiective „investigarea megafraudei din sectorul bancar și recuperarea resurselor care au fost sustrase din sistemul bancar”, dar și „problemele sociale”, care vizează prețurile la energia electrică și gaze naturale.

Vorbind despre motivele care l-au determinat să accepte funcția de premier, Streleț a declarat că este „un om de partid” și că știe ce înseamnă „încrederea care ți-o acordă colegii”.

Streleț a refuzat să comenteze motivele pentru care Maia Sandu nu a fost acceptată de către PL și PD, precizând însă că și-ar dori ca aceasta să se regăsească în viitorul Guvern.

Totodată, el a afirmat că demiterea guvernatorului BNM și a procurorului general, condiții înaintate de către Maia Sandu pentru a accepta să fie premier, se numără și printre „obiectivele” sale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...