07:10:02 24.04.2024
Stiri

Sute de copii de la Bălți și Chișinău, la tabăra Sulina din România! Începe Programul „ARC”

Știri 03.07.2018 15:39 Vizualizări2654 Autor: Ziarul National
Sute de copii de la Bălți și Chișinău, la tabăra Sulina din România! Începe Programul „ARC” Foaia Românească
Poză simbol


Programul de tabere „ARC” de la Sulina, ediţia 2018, dedicat în acest an celebrării Centenarului Marii Uniri, va fi lansat mâine oficial de către reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

La evenimentul de deschidere vor participa și peste 200 de copii din Bălţi și Chişinău din Republica Moldova, Voivodina și Valea Timocului din Serbia, dar și etnici români din Bulgaria şi Canada, participanţi ai programului.

Sesiunea de tabere de vară de la Sulina va reuni în total peste 1 950 de copii ai etnicilor români din afara hotarelor ţării. În anul trecut, de exemplu, în taberele de vară de peste Prut s-au odihnit peste 600 de copii din R. Moldova.

Ajuns la a zecea ediţie, programul se adresează etnicilor români din afara graniţelor, respectiv elevi, tineri, studenţi din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Albania, Republica Macedonia, Croaţia, precum şi românilor din diaspora de mobilitate din ţări ca Italia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, Statele Unite ale Americii etc.

Programul de tabere „ARC” îşi propune să creeze şi să păstreze legături între cetăţenii şi etnicii români din diferite ţări, să ofere cunoştinţe despre cultura şi civilizaţia românească, să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc.

„ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 şi face parte din pilonul Educaţie „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acţiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md