Uz de fals în acte și transport ilicit de bunuri, semnalate în punctul de trecere al frontierei Tudora

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi cetățeni moldoveni și un ucrainean sunt documentați pentru trei încălcări înregistrate în ultimele 72 de ore la punctul de trecere al frontierei Tudora. Polițiștii de frontieră au depistat și reținut documente falsificate și bunuri fără acte de proveniență.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat pentru formalitățile de control al frontierei un Mercedes 315CDI, cu numere de înmatriculare moldovenești. Microbuzul era condus de un cetățean moldovean de 57 de ani, locuitor al mun. Chișinău. Printre documentele transmise spre verificare, angajații Poliției de Frontieră au identificat certificatul de înmatriculare al vehiculului cu semne vizibile de falsificare.

La cercetarea amănunțită, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a constatat că documentul este total fals. Despre cele depistate conducătorul auto nu cunoștea, deoarece documentele au fost înmânate de reprezentanții unei firme în care activează în calitate de șofer. Totodată, în cadrul cercetărilor, moldoveanul a prezentat cel de-al doilea certificat de înmatriculare, original, în baza căruia s-a permis trecerea frontierei de stat. Actul fals a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările pe faptul constatării infracțiunii.

La scurt timp față de încălcarea dată, polițiștii de frontieră în comun cu angajații vamali au dejucat o tentativă de trecere ilegală a mărfurilor de larg consum fără acte de proveniență. Pe cazul dat este cercetat un locuitor al orașului Criuleni, care în portbagajul automobilului a încercat să introducă în țară bunuri nedeclarate.

Cea de-a treia încălcare a fost semnalată ieri, 2 iulie, la intrarea în Republica Moldova. Pentru formalitățile de trecere a frontierei de stat s-a prezentat un cetățean al Ucrainei, la volanul unui camion de model MAN cu semiremorcă VAN HOOL. În timpul verificării documentelor s-a stabilit că cele două asigurări auto „Cartea verde” nu corespund documentelor originale, fiind identificate mai multe elemente de falsificare.

Din declarațiile conducătorului auto s-a aflat că vehiculul i-ar aparține, însă are ca angajat un șofer de schimb, care a perfectat asigurările auto. Și în cazul dat, polițiștii de frontieră au întocmit act de constatare a infracțiunii privind confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false, conform căruia persoanele vinovate riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la doi ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...