Consiliul Europei, dispus să ofere expertiză juridică pentru analiza prevederilor care reglementează restricțiile în perioada electorală

consiliul_european_54483500

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, la Strasbourg, o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Aceștia au discutat și despre situația privind invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău.

Secretarul General Jagland a confirmat disponibilitatea Consiliul Europei de a oferi expertiză juridică și a împărtăși bunele practici ale CoE în acest domeniu, pentru a analiza prevederile care reglementează restricțiile în perioada electorală.

Amintim că, alegerile din 3 iunie, în urma cărora liderul PPDA, Andrei Năstase, a acumulat majoritatea voturilor, au fost declarate nule. Decizia, luată de instanțele judecătorești și ulterior de Comisia Electorală Centrală, a fost întâmpinată de nemulțumiri. Mai multe proteste au fost organizate la Chișinău, ultimul având loc pe 1 iulie. Protestatarii, în frunte cu lidera PAS, Maia Sandu, și liderul PPDA, Andrei Năstase, au adoptat o rezoluție, pe care liderii urmează să o prezinte la Parlamentul European.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente