13:45:38 20.04.2024
Stiri

Tiraspolul recomandă „oficialilor” săi cercetați PENAL de Chișinău să nu călătorească în străinătate. Câți sunt în lista neagră?

Politică 27.07.2015 19:39 Vizualizări1332 Autor: Stela Mihailovici
Tiraspolul recomandă „oficialilor” săi cercetați PENAL de Chișinău să nu călătorească în străinătate. Câți sunt în lista neagră?


După ce fiul așa-zisului ministru de interne din Transnistria, Ghenadie Kuzmici, a fost arestat la Atena, la solicitarea autorităților de la Chișinău, așa-zișii conducători de la Tiraspol le recomandă tuturor „oficialilor” cercetați penal de procurorii moldoveni să nu călătorească în afara regiunii transnistrene.

O recomandare în acest sens a fost emisă de așa-numitul minister de externe din stânga Nistrului.

Autoproclamatele autorități transnistrene susțin că aceasta nu este prima încercare a Chișinăului de a aresta persoane publice din Transnistria și cataloghează acțiunile părții moldovenești ca fiind „presiune politică”.

Tiraspolul dezvăluie că, în prezent, peste două sute de oficiali transnistreni au dosare penale la Chișinău. Printre aceștia se numără angajați ai structurilor de forță, membri ai executivului sau angajați ai sistemului judecătoresc transnistrean.

Amintim că săptămâna trecută Maxim Kuzmici a fost arestat la Atena, după ce plecase într-o vacanță cu prietena sa. Acesta este șeful Direcției de combatere a corupției în cadrul așa-numitului minister de interne de la Tiraspol condus de tatăl său.

Maxim Kuzmici este acuzat la Chișinău că ar fi arestat fără temei un om de afaceri din Varnița pentru că avea un conflict cu acesta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md