Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.07.2015

Natalia Gherman solicită autorităților competente pedepsirea persoanelor vinovate în producerea accidentului de la Băcioi și sporirea siguranței rutiere

Natalia Gherman solicită autorităților competente pedepsirea persoanelor vinovate în producerea accidentului de la Băcioi și sporirea siguranței rutiere

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a convocat astăzi o ședință de lucru la subiectul acțiunilor interprinse în investigarea accidentului, produs în seara zilei de 25 iulie 2015, la Băcioi.

Ministrul de Interne în exercițiu, Oleg Balan, a raportat despre circumstanţele producerii accidentului şi concluziile preliminare ale poliţiei, inclusiv deschiderea cauzelor penale pentru persoanele care se fac vinovate, punctând circumstanţele care ar fi putut provoca accidentul: organizarea curselor ilegale pe un traseu public și nerespectarea regulilor de circulație.

În acest context, Natalia Gherman a cerut să fie realizată o analiză complexă a cauzelor accidentului şi atragerea la răspundere, inclusiv pe cauze penale pe omor, a celor care se fac vinovaţi de tragedie, în special organizatorii aşa-ziselor curse. De asemenea, Prim-ministrul interimar a recomandat Ministerului de Interne să informeze cetăţenii obiectiv despre circumstanţele accidentului şi măsurile care urmează a fi înterprinse pe marginea acestui caz.

Natalia Gherman a solicit implementarea rapidă a acţiunilor pentru sistarea practicii de curse ilegale.

Şefa Executivului în exerciţiu a dispus continuarea practicilor „Nopţilor albe” în scopul combaterii conducerii în stare de ebrietate, precum şi patrularea intensă a poliției pe traseele unde se circulă cu viteză și în locurile cu grad sporit de accidente. Natalia Gherman a solicitat și lansarea unei Campanii naţionale de informare şi prevenire a accidentelor rutiere pentru toţi participanţii la trafic.

Interlocutorii au convenit asupra necesității de modificare a cadrului legal în vederea pedepsirii organizatorilor de curse. Un proiect în acest sens a fost propus în anul 2012, dar nu a trecut aprobarea legiuitorului.

Totodată, Natalia Gherman i-a solicitat ministrului în exercițiu Oleg Balan să asigure examinarea circumstanţelor în care s-a produs incidentul din seara zilei de 24 iulie curent, în care au avut de suferit jurnalişti, reprezentanți ai organelor de drept și pedepsirea celor vinovați.

La finalul ședinței, Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a exprimat sincere condoleanțe familiilor victimelor accidentului de la Băcioi, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus