Încă un liceu din Chișinău a aderat la sistemul de școli ale viitorului. Despre care este vorba

educatia-viitorului-si-noile-tehnologii

Astăzi, 2 iulie, reprezentanții MECC și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania au semnat un acord care prevede aderarea liceului „Spiru Haret” Chișinău la școlile partenere pentru viitor” (PASCH). Scopul acestei Declarații este extinderea cooperării în domeniul studierii aprofundate a limbii germane în școlile PASCH din Republica Moldova.

Pe data de 14 iulie 2014 a fost semnată Declarația comună de intenție privind promovarea școlilor PASCH în Republica Moldova. „Școlile: Partenere pentru Viitor” (PASCH) este un sistem internațional de școli în întreaga lume, care promovează studierea aprofundată a limbii germane cu suportul autorităților germane. Instituţiile şcolare sunt în drept să ofere limba germană atât în calitate de prima, cât şi de a doua limbă străină. Şcolile își rezervă dreptul de a decide asupra materialelor didactice utilizate, atâta timp cât acestea corespund rigorilor Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi (GER). Elevii şcolilor-Fit vor studia, începând cu clasa a II-a, 1-2 ore de limbă germană săptămânal, iar începând cu clasa a V-a –  câte 2-3 ore pe săptămână.

Pentru desfășurarea programului, instituțiile de învățământ general beneficiază de suport didactic, echipament tehnic și cursuri de formare continuă pentru cadrele didactice. Totodată, partea germană deleagă în aceste instituții profesori care sunt vorbitori nativi de germană. La absolvire, elevii din școlile respective obțin o diplomă care certifică cunoașterea limbii germane – DSD, document care le facilitează accesul la studii în universitățile din Germania.

 La acest parteneriat au aderat și Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” din mun. Chişinău, Liceul Teoretic „Titu Maiorescu” din mun. Chişinău,  Liceul Teoretic „N. Gogol” din mun. Bălţi și Liceul „Spiru Haret” din mun. Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente