‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSupermarketele din Marea Britanie se confruntă cu o lipsă acută de salată

Supermarketele din Marea Britanie se confruntă cu o lipsă acută de salată

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Supermarketele din Marea Britanie raportează o lipsă acută de frunze de salată în ţară. Deficitul a apărut din cauza temperaturilor înalte. Distribuitorii naţionali deja planifică să mărească importul acestui produs din SUA, pentru a satisface cererea pe piaţă, comunică east-fruit.com.

După cum raportează Asociaţia producătorilor de frunze de salată, creşterea acestei culturi este imposibilă din cauza temperaturilor mai mari de 30ºC, care se înregistrează zilnic în Marea Britanie. Mai mult, cererea pe piaţă din partea consumatorilor s-a mărit, aceştia preferând legumele în perioada caldă a anului.

La sfârşitul lunii iunie, a fost vândută o cantitate record de salată, aproape 18 milioane de căpăţâni, pe când în anul trecut, în aceeaşi perioadă, doar 13 milioane. Reprezentanţii supermarketelor caută alternative pentru următoarele două săptămâni, dar şi acest lucru pare imposibil, deoarece principalul furnizor este Europa de Sud, care suferă şi ea din cauza temperaturilor ridicate, ce pune în pericol şi dezvoltarea altor culturi din grupa verzei, cum ar fi broccoli.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›