12:51:59 29.03.2024
Stiri

Raportor APCE pentru R. Moldova, despre situația de la Chișinău: „Nimeni nu este fericit. Nici dl Năstase, nici concurentul său, nici PD, nimeni”

Politică 02.07.2018 16:15 Vizualizări1723 Autor: Ziarul National
Raportor APCE pentru R. Moldova, despre situația de la Chișinău: „Nimeni nu este fericit.  Nici dl Năstase, nici concurentul său, nici PD, nimeni”


Raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru R. Moldova, Egidijus Vareikis, susține că republica noastră este „complicată” și zilele acestea se confruntă cu o situație complicată.

„Președintele este pro-Est, premierul pro-Vest, dar în realitate nu este chiar așa de clar. Năstase nu este prorus, dar critică Guvernul. Avem un candidat proeuropean care critică guvernul proeuropean. Vedeți ce situație complicată? Ce văd eu astăzi e că nicio parte nu este fericită de situația creată. Nici dl Năstase, nici concurentul său, nici PD, nimeni. Deciziile justiției, ale Comisiei Electorale Centrale, în care se presupune că sunt independente, trebuie să fie acceptate. Eu, ca raportor, nu pot judeca în alb și negru. Am nevoie de mai multe informații și de o imagine de ansamblu”, a declarat Egidijus Vareikis pentru Europa Liberă.

Acesta a mai declarat că, deocamdată, nu îi este clar ce s-a întâmplat în cazul alegerilor din Chișinău, care au fost anulate.

„Noi, la APCE, observăm cum funcționează instituțiile democratice din R. Moldova. Dar nu avem dreptul să intervenim să le spunem oamenilor ce să facă sau ce să nu facă. Noi așteptăm alegerile parlamentare, care vor fi organizate după noul sistem. Alegerile de la Chișinău au fost ca un fel de test pentru democrație și societate. Pentru noi nu este clar ce s-a întâmplat și cine este responsabil. Sistemul este greșit, candidații au greșit, s-au produs greșeli tehnice…Este pentru noi încă neclar. Faptul că alegerile au fost anulate…asta este o veste teribilă. Oricum, pentru mine ca raportor este prea devreme să scriu concluziile acestor evoluții în viitorul meu raport despre Moldova”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md