Consilier socialist cu firmă înregistrată în Insulele Virgine

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un proaspăt consilier socialist din orașul Sângera, mun. Chișinău, deține de doi ani o firmă înregistrată în Insulele Virgine Britanice (BVI), controlată anterior de un om de afaceri român. Datele apar în #PanamaPapers II, o nouă scurgere de date de 1,2 milioane de documente obținute de publicația germană Suddeutsche Zeitung și distribuite prin intermediul International Consortium of Investigative Journalists, scrie RISE Moldova.

Dmitrii Dologan a preluat mandatul de consilier în mai 2018, după demisia unui ales local. În informațiile făcute publice de Consiliul electoral de circumscripție Sângera, Dologan apare ca student și agent de comerț la Blue Shark SRL, firmă care îl are ca fondator pe Ion Busuioc și care activează în Moldova sub brandul Ocean Fish din România, o companie importantă de pe piața de semipreparate din pește, fructe de mare și pește congelat din România și Moldova.

Dar între Dmitrii Dologan și Ilie Busuioc mai este o legătură: un offshore din BVI. E vorba de Blue Shark Ltd.

Solicitat de RISE, actualul consilier socialist ne-a spus inițial că informaţia pe care o deținem este una greşită și ne-a întrebat „de unde aşa date?”. Apoi a refuzat să discute la subiect, invocând faptul că nu ne cunoaşte. Ulterior a revenit pentru a preciza că nu mai lucrează la Blue Shark SRL din Moldova.

Cât despre tranzacția de preluare a Blue Shark Ltd din offshore, Dologan a spus că a cumpărat-o pentru că „avea un preţ infim şi m-am gândit că este o oportunitate”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...