13:10:14 19.04.2024
Stiri

Încă un pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău: Comisia de la Chișinău a ACCEPTAT privatizarea de către „Transgaz” din România a întreprinderii „Vestmoldtransgaz”

Economie 02.07.2018 15:32 Vizualizări1322 Autor: Ziarul National
Încă un pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău: Comisia de la Chișinău a ACCEPTAT privatizarea de către „Transgaz” din România a întreprinderii „Vestmoldtransgaz”


Privatizarea Întreprinderii de Stat „Vestmoldtransgaz” de către S.R.L „Eurotransgaz”, înființată de „Transgaz” din România, a fost acceptată de Comisia pentru desfășurarea concursurilor comerciale și investiționale de privatizare a proprietății publice de la Chișinău, anunță Agenția Proprietăți Publice.

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie curent, după ce întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, au fost anunțate câștigătoare ale concursului de privatizare a „Vestmoldtransgaz”.

„Eurotransgaz” urmează să construiască gazoductul Ungheni-Chişinău ce constituie a doua etapă de realizare a proiectului de interconectare a sistemelor de transport gaze dintre R. Moldova şi România. Noul gazoduct va finaliza conectarea sistemelor de transport de gaze ale României şi R. Moldova, fiind o prelungire a primei părţi a conductei Iaşi-Ungheni, dată în exploatare în 2014.

Lungimea conductei Ungheni-Chişinău va fi de aproximativ 120 de kilometri şi va avea o capacitate maximă de transport de circa 1,5 miliarde de metri cubi, ceea ce acoperă integral necesitatea de combustibil în R. Moldova , fără regiunea transnistreană.

Gazoductul Ungheni-Chișinău ar urma să fie construit în termen de până la doi ani, iar „Eurotransgaz” și-a luat angajamentul de a investi în acest scop până la 93 de milioane de euro.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md