(VIDEO) Peste 7 mii de plante de cânepă, depistate și distruse de polițiști în gospodării ale oamenilor din Bubuieci, Tohatin și Sîngera

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei persoane din comunele Bubuieci, Tohatin și Sîngera, din suburbia capitalei sunt anchetate pentru semănatul sau cultivarea ilegală a plantelor care conțin substanțe narcotice sau psihotrope, prelucrarea sau utilizarea a astfel de plante, săvârșite în proporții mari și fără scop de înstrăinare. Dacă vinovăția peroanelor anchetate va fi dovedită, aceștia riscă amendă de la 10.000 la 20.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 100 de ore.

Descoperirile au avut loc în urma raziilor desfășurate de Poliția Capitalei în Chișinău și în suburbii în contextul operațiunii speciale „Mac-2018”. Culturile de mac și cânepă erau semănate în grădinile oamenilor, fiind bine îngrijite de proprietari.

Pe lângă faptul depistării plantelor de mac, în comuna Băcioi polițiștii au depistat pe trei loturi de pământ pe care creștea porumb circa 7.560 de plante de cânepă. Ca urmare a cercetărilor la fața locului, polițiștii au stabilit că loturile agricole erau bine prelucrate iar plantele de cânepă erau îngrijite corespunzător. La moment, forțele de ordine întreprind acțiuni speciale de investigații în stabilirea persoanelor, dacă ar fi reușit să comercializeze produsul final ar fi încasat un profit de peste 3.000.000 lei.

Astfel, toate plantele de cânepă și mac depistate de forțele de ordine au fost smulse și ridicate pentru a fi supuse expertizei specializate. Conform legislației penale în vigoare persoanele care vor fi găsite vinovate riscă închisoare pe un termen de la 1 la 6 ani.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale „Mac-2018” care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...