/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cum explică poliția numărul mare de polițiști în apropierea sediului PDM și a casei lui Plahotniuc

missing
02 iulie 2018, ora 13:42

„Poliția a fost la datorie la toate locațiile unde a fost nevoie în număr suficient pentru menținerea și asigurarea ordinii publice”, a declarat Diana Sochircă, ofițer de presă IGP. Totodată, ea a menționat pentru TV8 că nu a existat nicio solicitare pentru a asigura protecție specială a sediului PDM și a casei unde locuiește Plahotniuc.

„Nu a fost nicio solicitare, polițiștii au fost la datorie. Doar atât pot să vă spun”, a adăugat Sochircă.

Precizăm că duminică, 1 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc protestul „Oprim dictatorul!” la care potrivit poliției au participat șapte mii de persoane, iar potrivit organizatorilor 40 de mii de lei. Manifestanții au adoptat o rezoluției prin care cer validarea alegerilor din Chișinău, anularea votului mixt și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au luat deciziile de invalidare. În textul rezoluției se spune că în cazul în care guvernul nu va purcede la realizarea revendicărilor, atunci mișcările de rezistență vor purcede la acțiuni pașnice de nesupunere civică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram