Amendă record pentru Fiat Chrysler în SUA, pentru probleme de siguranţă auto

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fiat Chrysler Automobiles a fost amendată în Statele Unite cu suma record de 105 milioane de dolari pentru nereguli legate de rechemarea în service a mai multe milioane de automobile, relatează MarketWatch.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului a numit totodată o comisie independentă de monitorizare a campaniilor de rechemări ale Fiat Chrysler, pentru o perioadă de până la patru ani.

În cadrul acordului cu autorităţile de reglementare, Fiat Chrysler a acceptat ca în unele cazuri să răscumpere automobilele rechemate, inclusiv peste 500.000 de vehicule cu defecte de suspensie care pot duce la pierderea controlului asupra acestora.

Fiat Chrysler va plăti pentru început 70 de milioane de dolari, iar alte 20 for fi alocate eforturilor industriei auto de educare a producătorilor să respecte obligaţiile legale în domeniul siguranţei. Restul de 15 milioane de dolari vor fi plătite doar dacă Fiat Chrysler va încălca acordul sau legislaţia federală.

Amenda este cea mai mare aplicată vreodată de autoritatea de reglementare unui producător auto şi se referă la neglijenţe apărute în 12 campanii de rechemări, care au implicat peste 11 milioane de vehicule, între care modele mai vechi de Jeep-uri, la care amplasarea rezervorului în spatele vehicului a dus la numeroase incendii soldate cu victime, în urma unor coliziuni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...