Rezoluția adoptată astăzi de protestatari urmează să fie prezentată Parlamentului European

DSC_4785-1

Lidera PAS, Maia Sandu și liderul PPDA, Andrei Năstase, au anunțat astăzi, în cadrul protestului organizat la Chișinău, că rezoluția acțiunii de protest va fi prezentată Parlamentului European.

„Vom merge la Parlamentul European mâine și o să ducem rezoluția adoptată”, a fost mesajul lansat de Maia Sandu. Andrei Năstase a mai adăugat că la Bruxelles vor avea întâlniri cu mai mulți funcționari ai Uniunii Europene.

Rezoluția adoptată astăzi prevede trei revendicări, în cazul în care acestea nu vor fi îndeplinite, vor fi demarate acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii:

1) Confirmarea legalității alegerilor locale noi pentru primăria Chișinău și validarea mandatului de primar general al Chișinăului al lui Andrei Năstase.

2) Anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul electoral proporțional.

3) Demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la pronunțarea deciziilor neconstituționale și ilegale ce au condus la invalidarea mandatului primarului ales al Chișinăului Andrei Năstase.

Detalii despre protestul de astăzi puteți afla și aici:

(galerie foto) „Când nici legea nu-i soluție, vine revoluția.” Mii de oameni s-au alăturat protestului de la Chișinău împotriva anulării alegerilor

(foto, video) Moldovenilor din Diasporă le pasă. Cum au protestat în diferite orașe ale lumii

„Confirmarea legalității alegerilor locale noi pentru primăria Chișinău”. Ce prevede rezoluția protestului organizat în PMAN

(foto) Protest creativ. Manifestația de astăzi în câteva pancarte originale

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente