(foto) Diaspora protestează alături de Chișinău. Lista orașelor din întreaga lume unde astăzi au loc manifestații

dis

Moldovenii din diasporă își manifestă indignarea în raport cu invalidarea alegerilor locale din 3 iunie. Prin urmare, la 1 iulie în mai multe orașe ale lumii au loc manifestații concomitente cu protestul din Piața Marii Adunări Naționale. Sloganul protestelor este „Oprim dictatorul!”, scrie zdg.md. 

„Astăzi 01.07.2018 noi facem istorie, astăzi suntem obligați de la mic la mare sa ne luam demnitatea, dreptatea și democrația înapoi”. Diaspora din Berlin se adună la protest în fața Ambasadei Republicii Moldova la Berlin la ora 14.00.

dia
Photo Credit: Natali Mocanu

Diaspora din Lyon și-a dat întâlnire la un picnic în cadrul căruia vor susține manifestanții din Chișinău. Picnicul urmează să aibă loc începând cu ora 12.00 la lacul Miribel. Безымянный

nat
Photo Credit: Natali Mocanu

Moldovenii din Leicester, Marea Britanie, organizează protestul la ora 16.00 în St. Nicholas Place, LE1 4LD, cei din Londra se adună la ora 12:00, Oxford St, London W1C 1LX. Diaspora din Spania și-a dat întâlnire Placa Catalunya din Barcelona, la ora 11.00. Cei din Frankfurt se adună în centrul orașului la 13.00.

Moldovenii de la Dublin, la ora 12.00 în Garden of Remembrance fac o manifestație, iar moldovenii din Italia se vor aduna la ora 10.00 la Roma Tor de valle. Cei din Milano protestează la ora 14.00 la Consulatul Moldovei de la Milano.

Știrea se actualizează.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente