Primarul unui oraș din R.Moldova își dă demisia: „Iertați-mă, dacă este posibil”

Primarul orașului Taraclia, Serghei Filipov, a anunțat că își dă demisia din funcția pe care o deține. Aceasta după ce Ministerul Sănătății a declarat că cei aproximativ 30 de copii din tabăra Ciaika din orașul Taraclia au făcut intoxicație alimentară, din cauza mai multor nereguli depistate în această tabără de odihnă.

Îmi dau demisia, Îmi asum toată responsabilitatea pentru cele întâmplate, se arată într-o postare a primarului pe pagina sa de Facebook.

El le-a mulțumit cadrelor medicale, care au reacționat prompt și pentru grija pentru copii. Rog părinții să-mi accepte scuzele. Sunt tată a trei copii şi înţeleg ce ați simţit. Iertați-mă, dacă este posibil, se arată în mesajul primarului de Taraclia.

La sfârșitul săptămânii trecute, 33 de copii care se odihneau în tabăra de vară Ciaika de la Taraclia au ajuns la spital cu febră, vomă și diaree. Guvernul a creat un grup de lucru care a investigat cazul.

Ministerul Sănătății a anunțat că, potrivit concluziilor prezentate de comisie, a avut loc o îmbolnăvire în grup cu o sursă sigură de agent patogen, care sunt caracteristice pentru infecțiile transmise pe cale alimentară.

Potrivit ministerului, factorii care au contribuit la declanșarea intoxicației alimentare la copii au fost: deschiderea taberei de odihnă fără autorizație sanitară, admiterea personalului în câmpul muncii fără examenul medical, aprovizionarea obiectivului cu apă din sursă nesigură, pregătirea igienică insuficientă a personalului din blocul alimentar și nerespectarea proceselor tehnologice la prelucrarea preliminară și prepararea bucatelor.

Ministerul a precizat că materialele acumulate de comisie vor fi transmise către organele competente pentru luarea deciziei conform legislației în vigoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.