Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Roma, Berlin, Barcelona. Diaspora se…

Roma, Berlin, Barcelona. Diaspora se mobilizează pentru protestul din 1 iulie

Moldovenii de peste hotarele țării anunță proteste pe 1 iulie pentru a-și manifesta indignarea și dezamăgirea față de invalidarea alegerilor locale din 3 iunie. Manifestația diasporei va avea loc concomitent cu protestul ce urmează a fi organizat în Piața Marii Adunări Naționale, cu sloganul „Oprim dictatorul!”.

Diaspora din Berlin a organizat un eveniment pe Facebook și cheamă moldovenii să participe la protest în fața Ambasadei Republicii Moldova la Berlin la ora 14.00: „Rog insistent sa ieșim cu toată diaspora din Berlin la un protest, pentru a ne arată dezamăgirea totală față de acest sistem instaurat acasă. E prea mare dezmățul și dictatura”.

S-au mobilizat și moldovenii din Spania, care și-au dat întâlnire pe 1 iulie, la ora 11.00, în Placa Catalunya din Barcelona. Diaspora din Frankfurt se va aduna în centrului orașului la ora 13.00: „Vă invităm să fim iarăși pe baricadele democrației, adevărului și demnității. Pentru a demonstra unitatea și solidaritatea față de cetățenii noștri din țară, care protestează pentru idealurile democrației”.

Diaspora din Leicester va organiza protestul la ora 16.00 în St. Nicholas Place, LE1 4LD: „Pentru că ne pasă de viitorul țării!!!”

Și la Dublin la ora 12.00 în Garden of Remembrance va avea loc o manifestație, iar moldovenii din Italia se vor aduna la ora 10.00 la Roma Tor de valle, iar cei din Milano vor protesta la ora 14.00 la Consulatul R. Moldova de la Milano.
Molodevenii din Lyon vor organiza un picnic de susținere a mnifestațiilor din Chișinău începând cu ora 12.00 la lacul Miribel.

După ce instanțele de judecată au declarat invalidarea alegerilor locale, atât în țară, cât și peste hotare au fost organizate manifestații de amploare.