Precipitațiile abundente au inundat 10 gospodării din apropierea unui traseu din raionul Ungheni

ploaie3

În după amiaza zilei de 29 iunie 2018, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost alertați să intervină în localitatea Gherman, raionul Ungheni. Solicitarea a avut loc după ce șuvoiul de ape în urma precipitațiilor abundente a inundat 10 gospodării din apropierea unui traseu a localității.

La fața locului pentru pomparea apelor din beciuri și ogrăzi au intervenit 22 de angajați ai Direcției situații excepționale Ungheni, dar și pompieri voluntari de la postul de salvatori Sculeni. În urma precipitațiilor nu au fost înregistrate victime, iar salvatorii au reușit să evacueze apa din gospodăriile oamenilor.

Salvatorii au ridicat diguri de protecție pentru ca apa care se scurge de pe trasee să nu intre în casele din apropiere. Situația este monitorizată de către responsabili din cadrul IGSU.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ploaia din data de 29 iunie a afectat mai multe grădini și subsoluri din raioanele Hîncești, Florești și Ialoveni. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

ploaie1 ploaie2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente