‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii polonezi au început realizarea merelor din noua recoltă

Fermierii polonezi au început realizarea merelor din noua recoltă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În această săptămână, fermierii din Polonia au început recoltarea merelor de soiuri timpurii. Sezonul a început cu minim două săptămâni înainte de termenii obişnuiţi, iar preţurile sunt cu cel puțin un sfert mai mici decât în anul trecut, scrie fruit-inform.com.

În prezent, merele de soiul Earley Geneva (Geneva timpurie) se realizează cu preţul de 7,97-10,54 dolari pentru o cutie (sau 0,53-0,71 dolari/kg), prețul merelor de calitate inferioară încep de la 5,32/cutie (sau 0,36 dolari/kg). Acum un an în urmă, acest soi de mere se realiza cu minim 0,45 dolari/kg. Oferta acestui produs este destul de limitată, iar volumele principale sunt vândute pe piețele angro. În același timp, participanții la piață nu exclud că săptămâna viitoare vor fi nevoiți să reducă în mod substanțial prețurile de vânzare, din cauza creşterii ofertei de mere pe piață.

Reducerea prețurilor este cauzată de mai mulți factori. În primul rând, condițiile meteorologice favorabile din iarnă și primăvară, au contribuit la o înflorire uniformă a livezilor în întreaga țară, prin urmare, pierderile specifice pentru culturi, nu au fost înregistrate. Piața este în continuare asigurată cu recolta de mere obţinută în 2017. În plus, în sezonul curent, pe piață sunt, în cantități suficiente și la prețuri rezonabile, mai multe fructe de sezon și pomuşoare.

Reamintim că, anul trecut, din cauza zăpezii și scăderii accentuate a temperaturilor din primăvară, fermierii polonezi au adunat una dintre cele mai mici recolte de mere din ultimii cinci ani.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›